Het chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Het chorizo

Het chorizo

med blomkål, pärlcouscous och grekisk salladsost

Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Panamat

200 g

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 4)

4 dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3399 kJ
Energi (kcal)812 kcal
Fett36.7 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater76.8 g
varav socker17.2 g
Protein33.8 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål i mindre buketter. Skär oskalad morot i 1 cm stora bitar. Lägg morot och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills mjuka.

Koka pärlcouscous
2

Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.

Fräs korv & lök
3

Medan pärlcouscousen sjuder, skär chorizo i grova bitar. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min. OBS: Chorizon är stark!

Karamellisera korv & lök
4

Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk] i pannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och karamelliserat.

Blanda samman
5

Grovhacka persilja. Skölj och grovhacka spenat. Blanda den färdigkokta pärlcouscousen, spenat, karamelliserad lök, chorizo, rostade grönsaker, hälften av persiljan samt hälften av salladsosten i en stor salladsskål. Smaksätt med salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med lite grekisk salladsost och resterande persilja.