Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll står räkor på menyn – men tillagade på ett sätt som du kanske inte testat förut. Vi hackar våra räkor och formar dem till kakor med morot, lök, citron, persilja och vitlök för att skapa en riktig smakexplosion. Vi serverar dem sedan gyllenstekta med rostad potatis, palsternacka och rödbeta, och så toppar vi med en fantastisk dillkräm och extra citron att pressa över!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rödlök
½ st
Citron
1 portionspåse
Bladpersilja
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Dill
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot
1 st
Palsternacka
1 st
Rödbeta
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Ägg (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 1 cm pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka persilja och lök [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad).
Finhacka räkor på en separat skärbräda.
TIPS: Ju mindre bitar du hackar räkor i, desto bättre – så blandas de bättre med övriga ingredienser.
Blanda räkor, morot, panko, persilja, en skvätt citronsaft, ägg [1 st | 2 st], lök, Mamas favorit, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.
Pressa ihop och forma färsen till 3-4 cm tjocka räkkakor (2 st/person)
TIPS: Gör inte räkkakorna för tunna, då håller inte färsen ihop.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Stek räkkakor i 4–5 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Var försiktig när du vänder dem så de inte går sönder.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Under tiden, finhacka dill.
Blanda crème fraiche, en skvätt citronsaft, dill, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp rotfrukter och räkkakor på tallrikar.
Servera med dillkräm och resterande citronklyftor.