topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekta räkkakor

Gyllenstekta räkkakor

med rostade rotfrukter och dillkräm

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

I kväll står räkor på menyn – men tillagade på ett sätt som du kanske inte testat förut. Vi hackar våra räkor och formar dem till kakor med morot, lök, citron, persilja och vitlök för att skapa en riktig smakexplosion. Vi serverar dem sedan gyllenstekta med rostad potatis, palsternacka och rödbeta, och så toppar vi med en fantastisk dillkräm och extra citron att pressa över!

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rödlök

½ st

Citron

1 portionspåse

Bladpersilja

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Dill

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot

1 st

Palsternacka

1 st

Rödbeta

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2534 kJ
Energi (kcal)606 kcal
Fett17.5 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater89.3 g
varav socker19.5 g
Protein24.4 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 1 cm pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P]  i klyftor.

Finhacka persilja och lök [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad).

Finhacka räkor på en separat skärbräda.

TIPS: Ju mindre bitar du hackar räkor i, desto bättre – så blandas de bättre med övriga ingredienser.

Forma räkkakor
3

Blanda räkor, morot, panko, persilja, en skvätt citronsaft, ägg [1 st | 2 st], lök, Mamas favorit, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.

Pressa ihop och forma färsen till 3-4 cm tjocka räkkakor (2 st/person) 

TIPS: Gör inte räkkakorna för tunna, då håller inte färsen ihop.

Stek räkkakor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek räkkakor i 4–5 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Var försiktig när du vänder dem så de inte går sönder.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda dillkräm
5

Under tiden, finhacka dill.

Blanda crème fraiche, en skvätt citronsaft, dill, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och räkkakor på tallrikar.

Servera med dillkräm och resterande citronklyftor.