Vietnamesisk larb-bowl på nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk larb-bowl på nötfärs

Vietnamesisk larb-bowl på nötfärs

med asiatisk majonnäs och chilli

Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår vietnamesiska larb-bowl med nötfärs och grönsaker. Den här kryddiga rätten som serveras med ris, kålrabbi och sesammajonnäs bjuder på en perfekt kombination av färska ingredienser och är perfekt när du vill laga en snabb och välsmakande måltid.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

150 g

Långkornigt vitt ris

225 g

Nötfärs

½ st

Zucchini

1 st

Schalottenlök

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3503 kJ
Energi (kcal)837 kcal
Fett46.1 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater80.8 g
varav socker9.3 g
Protein31 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull med lock på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Riv ingefära (oskalad) fint.

Riv zucchini och morot (oskalad) grovt.

Finhacka schalottenlök.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Stek ingefära och lök
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs ingefära och schalottenlök i 1–2 min, tills väldoftande och mjuka.

Stek färs och grönsaker
4

Tillsätt nötfärs, morot, zucchini, salt och en nypa peppar till stekpannan. Stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Krydda färs
5

Tillsätt sojasås och chili till stekpannan och stek i ytterligare 2 min.

Ta av stekpannan från värmen.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och köttfärs i skålar.

Toppa med kålrabbi och ringla över sesammajonnäs.