Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår vietnamesiska larb-bowl med nötfärs och grönsaker. Den här kryddiga rätten som serveras med ris, kålrabbi och sesammajonnäs bjuder på en perfekt kombination av färska ingredienser och är perfekt när du vill laga en snabb och välsmakande måltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
150 g
Långkornigt vitt ris
225 g
Nötfärs
½ st
Zucchini
1 st
Schalottenlök
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Röd chili
1 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Morot
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull med lock på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Riv ingefära (oskalad) fint.
Riv zucchini och morot (oskalad) grovt.
Finhacka schalottenlök.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs ingefära och schalottenlök i 1–2 min, tills väldoftande och mjuka.
Tillsätt nötfärs, morot, zucchini, salt och en nypa peppar till stekpannan. Stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt sojasås och chili till stekpannan och stek i ytterligare 2 min.
Ta av stekpannan från värmen.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris och köttfärs i skålar.
Toppa med kålrabbi och ringla över sesammajonnäs.