topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Beef larb bowl

med vildris, mint och chili

Här får du ett recept som ger dig ett festligt fyrverkeri av smaker och färger, med inspiration från Asien. Vi steker nötfärs, morot, zucchini och schalottenlök och kryddar med ingefära, lime, sojasås och chili. Vi serverar den underbara köttfärsbowlen med ris och en krämig mayo-dressing, och så toppar vi med sesamfrön, thai basilika, mynta och lime.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

1 st

Schalottenlök

1 st

Morot

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Ingefära

½ st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3431 kJ
Energi (kcal)820 kcal
Fett46.6 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater74.9 g
varav socker8.9 g
Protein31.5 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en stor klick smör* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min, eller tills gyllene och väldoftande. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [¼ tsk | ½ tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska serveras

2

Riv ingefära (oskalad) fint. Riv zucchini och morot (oskalad) grovt. Finhacka schalottenlök. Plocka myntablad och grovhacka. Halvera chili, kärna ur och skär i tunna skivor. Skär lime i klyftor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt ingefära och schalottenlök och fräs i 1-2 min. Tillsätt nötfärs, morot, zucchini och en nypa salt* och peppar* och stek under omrörning med en träsked i 4-5 min, eller tills brynt.

4

Blanda majo, asiatisk dressing, hälften av sesamfrön och en skvätt vatten till en rinnande konsistens i en liten skål.

5

Tillsätt en skvätt limejuice, sojasås och chili till stekpannan och stek i ytterligare 2 min. TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du skippa eller ta mindre av chili. Ta av stekpannan från värme och blanda ner mynta (spara lite till garnering).

6

Lägg upp ris och köttfärs i skålar. Toppa med hackad gurka och ringla över majodressing. Garnera med resterande örter och sesamfrön. Servera med limeklyftor vid sidan av.