Amerikanskt BBQ-kit | och sommarsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikanskt BBQ-kit | och sommarsallad

Amerikanskt BBQ-kit | och sommarsallad

4 portioner | med mac and cheese och bakpotatis

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Vi låter oss inspireras av amerikansk matlagningskonst och kvällens måltid bjuder på välkända klassiker. Vi gör bakpotatis som vi fyller med gräddfil, krämig mac and cheese som vi toppar med knaperstekt bacon och en härlig sommarsallad med äpple, gräddfil, majonnäs, senap och citron. Samtidigt grillar vi BBQ-kyckling och portobellosvamp med riven gouda.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Senap
Vete
Gluten
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstiden timme
en timme
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1000 g

Bakpotatis

300 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

120 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

600 g

Kycklingbröstfilé

300 g

Portobello

200 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

140 g

Bacon, tärnad

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

300 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Äpple

1 st

Citron

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 4)

¾ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)10877 kJ
Energi (kcal)2600 kcal
Fett132.8 g
varav mättat59.3 g
Kolhydrater209.8 g
varav socker53.3 g
Protein145.7 g
Salt13.2 g

Köksredskap

Large Frying Pan

Instruktioner

Baka potatis
1

Värm grillen till 200 °C på medelvärme och ringla över lite olivolja.

Riv 4 bitar folie på 30 x 30 cm och lägg en potatis på varje. Ringla över olivolja [1/2 msk] och krydda med salt [1/2 tsk] och peppar. Packa in potatis i folie och grilla på grillen i 35–40 min. Vänd då och då.

TIPS: 1) Baka potatis i ugnen på 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har grill. 2) Testa om potatisen är färdig med en gaffel.

Gör sommarsallad
2

Under tiden, halvera citron.

Kärna ur, halvera och skär äpple i tunna skivor.

Blanda gräddfil [1 paket], majonnäs, senap, citronsaft [1 msk], socker [1/2 tsk], salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner salladsmix och äpple i skålen.

Gör mac and cheese
3

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Rör ner matlagningsgrädde, vatten [1 dl], gouda, riven ost och salt [1/2 tsk] i samma stekpanna. Sjud i 1–2 min, tills osten har smält. Vänd ner pasta.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.

Förbered svamp
4

Pressa eller finhacka vitlök.

Blanda olivolja [2 msk], hälften av vitlöken och salt [1/2 tsk] i en liten skål.

Skär av foten från svamparna och pensla dem med marinad på båda sidor.

Blanda gräddfil [1 paket], resterande vitlök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Grilla kyckling och svamp
5

Lägg svamp på grillen när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Grilla i 4–5 minuter med botten uppåt tills de är gyllene.

Vänd svamp, fyll med gouda och grilla i 4–5 min, eller tills osten smält.

Blanda BBQ-sås och salt [1/2 tsk] i en stor skål. Vänd kyckling i sås.

Grilla kyckling i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.

TIPS: Stek svamp och kyckling om du inte har en grill. Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Servera
6

Lägg upp sallad, mac and cheese, kyckling, svamp och bakpotatis på tallrikar.

Toppa mac and cheese med bacon och bakpotatis med gräddfil.