HelloFreshIconChevronRightSmallMatkasseIconChevronRightSmallAata Ute I Det Fria

Fånga sommaren med HelloFresh - ät ute i det fria!

Sommar betyder massor av tid för aktiviteter i solen och vad är bättre än en måltid under klar himmel? Med våra recept kan du enkelt förbereda och njuta av maten utomhus.
Sommar betyder massor av tid för aktiviteter i solen och vad är bättre än en måltid under klar himmel? Med våra recept kan du enkelt förbereda och njuta av maten utomhus.
<h2>Gott för magen, kroppen och knoppen</h2>

Gott för magen, kroppen och knoppen

Att äta utomhus har många fördelar för både kropp och själ. Det är en fantastisk möjlighet att komma bort från stadens buller och stress och att uppleva naturen på ett helt annat sätt.

Det kan dessutom ha en väldigt positiv inverkan på din hälsa och ditt välbefinnande. Studier har visat att man kan sänka stressnivåerna, minska blodtrycket och förbättra immunförsvaret genom att vistas mer i naturen.

Kombinera även gärna ett gott mål mat i solen med någon form av fysisk aktivitet efter maten, som att gå på en lång promenad eller vandra genom skogen. Detta ökar din kropps cirkulation och förbättrar hjärt- och lungfunktionen.
<h2>Upptäck vårt vackra land med en hemester</h2>

Upptäck vårt vackra land med en hemester

Många av oss har under de senaste åren upptäckt fördelarna med att semestra i vårt eget land – något som även är känt som staycation eller svemester. En av de bästa sakerna med en staycation är möjligheten att utforska naturen och vandra i fantastiska miljöer. Sverige är ju känt världen över för sin vackra natur och det finns ett stort antal vandringsleder i hela landet. Oavsett om du är en erfaren friluftsmänniska eller om du just börjat utforska skogen i ditt närområde finns det något för alla att upptäcka ute i naturen. Från vackra kuststräckor till höga bergstoppar – du kan uppleva alla möjliga naturmiljöer utan att behöva åka utomlands.

Genom att välja att ta en staycation med vandring som huvudaktivitet kan du uppleva det bästa av båda världar. En av de mest populära vandringslederna i vårt land är Kungsleden, som sträcker sig över 440 kilometer genom Lapplands fjällvärld. Det är en utmaning för de flesta, men det finns också många kortare leder som passar nybörjare lite bättre. Till exempel kan du vandra längs Bohusleden, som sträcker sig från Göteborg till Strömstad. Det är en 370 kilometer lång vandringsled som tar dig genom vackra landskap och förbi historiska sevärdheter.

En annan fördel med en staycation med vandring är att du kan anpassa din resa efter din budget. Du behöver inte betala för dyra flygbiljetter eller hotellrum, utan kan istället ta bilen och välja att bo på campingplatser eller enklare stugor längs vandringslederna. Detta gör det också möjligt att ta med hela familjen på en äventyrsresa utan att det ska kosta skjortan.
<h2>HelloFresh gör det enkelt att flytta måltiderna utomhus</h2>

HelloFresh gör det enkelt att flytta måltiderna utomhus

Att äta utomhus är en av de mest avkopplande och roliga sakerna du kan göra på din fritid. Njut av solen och den friska luften samtidigt som du umgås med vänner och familj och tar del av allt som naturen har att erbjuda. Men det kan vara svårt att veta vilken mat du ska ta med dig på utflykter och picknickar– vad är både praktiskt och gott? Fingermat är enkelt att både förbereda och äta ute i naturen. Hos HelloFresh hittar du flera olika varianter av fingermat som till exempel tacos och burritos. Du kan förbereda alla ingredienser hemma och sedan kan du enkelt fylla dina tortillabröd med kött, grönsaker och sås när det är dags för mat i skogen, på stranden eller i parken. En god baguette med rökt lax kan också passa perfekt på utflykten. Det är enkelt, gott och kan lindas in i plastfolie och tas med i ryggsäcken.

Med våra matkassar får du hem alla ingredienser du behöver för att laga god mat som passar utmärkt att ta med på en picknick eller utflykt. Du kan välja mellan många olika recept och få hem de recept och ingredienser som passar dig och din familj bäst. Allt du behöver göra är att följa de lättlästa instruktionerna och sedan kan du packa ner den goda maten i matlådor och äta utomhus, under klar himmel och sol.

De vanligaste frågorna om att äta ute i det fria

Vilka är de bästa platserna att ha en picknick i Sverige?

Det finns många vackra platser i Sverige för picknick. Några populära alternativ inkluderar nationalparker som Abisko, Söderåsen och Djurö, samt stränder, sjöar och botaniska trädgårdar runt om i landet. Det beror också på vilken typ av naturupplevelse du är ute efter, till exempel om du föredrar skogar, berg, kustområden eller öppna ängar.

Vilka är de viktigaste matvarorna och redskapen att ta med på en utflykt för att äta utomhus?

Några av de vanligaste matvarorna att ta med på en utflykt är smörgåsar, frukt, grönsaker, snacks, drycker och en vattenflaska. Du kan också ta med en kylväska för att hålla maten kyld och en picknickfilt att sitta på. Andra användbara redskap inkluderar tallrikar, bestick, servetter, en kniv för att skära frukt eller bröd, och eventuellt en portabel grill om du planerar att grilla mat utomhus.

Vilka säkerhetsåtgärder bör jag vidta när jag äter utomhus för att undvika insekter och skadedjur?

För att undvika insekter och skadedjur under en måltid utomhus kan du använda insektsmedel på huden, hålla maten täckt i förseglade behållare eller med hjälp av ett myggnät, hålla området runt maten rent och städat, samt undvika starka dofter som kan locka till sig insekter. För att kasta matavfall på rätt sätt, använd avfallskärl eller förseglade soppåsar och placera dem på avstånd från matområdet.
HelloFresh Logo

En matkasse med recept för alla smaker

Testa en av Sveriges bästa matkassar och laga enkelt goda middagar varje dag
Testa en av Sveriges bästa matkassar och laga enkelt goda middagar varje dag