Za'atar-kryddad öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar-kryddad öring

Za'atar-kryddad öring

med spenatris och rostade grönsaker

Öring är en laxfisk och huvudingrediensen i dagens fiskrätt med mellanösterninspirerade smaker. Vi ugnsrostar zucchini, rödbeta, lök och morot och kokar fluffigt spenatris. Laxen får smak av za'atar och steks gyllene och spröd i stekpannan medan vi blandar ihop syrlig citronyoghurt med vitlök. Sen är det bara att hugga in!

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Sesam
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

4 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Zucchini

1 st

Rödbeta

1 st

Lök

1 st

Morot

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150 g

Basmatiris

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2593 kJ
Energi (kcal)620 kcal
Fett18.5 g
varav mättat3 g
Kolhydrater76.1 g
varav socker14.3 g
Protein34.9 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skär rödbeta (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm tjocka klyftor.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka halvmånar.

Rosta grönsaker
2

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P] och blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills mjuka.

Koka ris
3

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek fisk
4

Tillsätt vitlök (oskalad) på plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med za'atar [2 tsk | 4 tsk] och salt (inte på skinnsidan).

Stek fisk, skinnsidan ner, i 4–5 min.

Vänd och stek i ytterligare 3–4 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda citronyoghurt
5

Medan fisk tillagas, skölj spenat.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Rör ner spenat i färdigkokt ris.

Skala försiktigt rostad vitlök och mosa med en gaffel.

Blanda vitlök, yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris, fisk och rostade grönsaker på tallrikar.

Servera med citronyoghurt.