Vitlökspanerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlökspanerad kyckling

Vitlökspanerad kyckling

med citronpotatis och karamelliserad lök

Det finns en anledning till att vi återkommer till frasigt panerad kycklingschnitzel igen och igen - det är ju så dundrans gott! I detta recept har vår kock Sara gått all in och piffat upp den panerade kycklingen med aromatisk vitlök och serverar lent potatismos gjort med äkta smör och citronzest. Som tillbehör hugger du in på syndigt söt karamelliserad lök, medan du får fräschhet från syrlig päronsallad som ger en klockren balans till rätten. En perfekt helgmiddag eller när du förtjänar vardagslyx.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé

15

Balsamvinäger

1

Zucchini

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Pumpakärnor

300

Potatis

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

½

Citron

1

Päron

Ingår inte i din leverans

Smör

1

Ägg

¼

Salt

Socker

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)335 kcal
Energi (kJ)1401 kJ
Fett11.85 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater14.78 g
varav socker0.7 g
Protein41.78 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Kvarta potatis. Placera den i en stor kastrull med lättsaltat vatten* och koka upp. Låt koka i ca 15 min, eller tills potatisen är mjuk. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt en klick smör*, citronzest, en nypa salt* och peppar*. Vänd runt och sätt på ett lock för att hålla värmen. VIKTIGT: Glöm inte att tvätta och skrubba citronen innan du river zesten.

Karamellisera lök
2

Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Hetta upp en klick smör* och skvätt olivolja* (så att smöret inte bränns) i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och pumpafrön under omrörning i 4-5 min. Tillsätt balsamvinäger, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa socker*. Fräs i ytterligare 3 min, eller tills de har karamelliserats och är klibbiga. Lägg åt sidan på en tallrik.

Panera kyckling
3

Placera kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka ut med en köttmallet eller kavel tills de är ca 2 cm jämntjocka. Blanda vitlök, panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och peppar* i en djup tallrik. Vispa upp ägg* i ytterligare en djup tallrik. Panera kycklingen genom att först vända den i ägg* och sedan i vitlökspankon.

Stek kyckling
4

Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Lägg i kycklingen när oljan är uppvärmd och stek den i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt mer olja vid behov. Lägg sedan över kycklingfiléerna på en tallrik klädd med hushållspapper och låt rinna av. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad
5

Riv zucchini i långa remsor med en potatisskalare. Skiva päron tunt. Blanda päron, zucchini och en generös skvätt citronjuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela vitlökspanerad kyckling, citronpotatis och päronsallad mellan era tallrikar. Toppa med karamelliserad lök och pumpafrön och servera med citronklyftor vid sidan av.