topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vietnamese beef

med vitlökskokt ris och färska grönsaker

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Mango

½ st

Kålrabbi, vit

½ st

Röd chili

½ st

Lime

2 st

Morot

225 g

Nötfärs

1 portionspåse

Mynta & koriander

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3467 kJ
Energi (kcal)829 kcal
Fett41 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater89.5 g
varav socker24.3 g
Protein31.5 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka chili [1/2 st, 2P].

Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skala och riv ingefära.

Blanda marinad
3

Blanda chili, olivolja [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker [2 tsk | 3 tsk], sojasås och limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad.

Stek köttfärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja en stekpanna på medelvärme.

Tillsätt nötfärs och en nypa salt, och bryn i 1-2 min.

Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka myntablad och koriander.

Skala och riv morot.

Skiva gurka tunt.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar.

6

Lägg upp ris i skålar.

Placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn.

Lägg upp köttfärs i mitten.

Ringla över lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.