Veggie kebab style pulled beans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie kebab style pulled beans

Veggie kebab style pulled beans

with fries and herb yoghurt

Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker grön färg av spenat, basilika och calabrese pesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Potatis

1 st

Rödbeta

1 st

Rödlök

1 st

Tomat

1 st

Sallad

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Morot

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2676 kJ
Energi (kcal)640 kcal
Fett21.6 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater71.7 g
varav socker20.2 g
Protein41.2 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Fräs lök & ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills det är lätt genomskinligt, 1-2 min. Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills den har karamelliseras.

Koka risotto
2

Tillsätt vatten [6 dl | 12 dl], grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan och koka upp. Sänk sedan till medelvärme. Låt sjuda i 18-22 min, eller tills all vätska är absorberad och riset är 'al dente'. Rör om då och då. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
3

Ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.

Rosta balsamicogrönsaker
4

Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja [½ msk | 1 msk], socker [½ tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Rosta överst i ugnen när det återstår 10 min av risottons tillagningstid.

Tillsätt calabresepesto
5

Grovhacka basilikablad (spara lite till garnering). Skölj och grovhacka spenat. Ta stekpannan av värme när risotton är tillagad. Rör försiktigt i spenat, basilika, calabresepesto och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en skvätt vatten om risotton ser torr ut. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med rostade balsamicogrönsaker och resterande riven ost. Garnera med resterande basilika.