
Ugnsrostad fläskytterfilé
med honungsbakade grönsaker och rödvinssås
Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Bryn fläskytterfilé, och låt den sen rostas färdig i ugnen. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och färsk timjan. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2 st
Morot
2 st
Palsternacka
1 st
Lök
12.5 g
Honung
400 g
Småpotatis
300 g
Fläskytterfilé
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Timjan
Ingår inte i din leverans
1 msk
Smör (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda fläskytterfilé med en nypa salt och stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Lägg över för att vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.

Skär morot och palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.
Skär lök i 2 cm tjocka klyftor.
Placera grönsakerna på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, honung [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta ugnen i 15–20 min, eller tills de börjar karamelliseras.

Medn rotfrukterna rostas, finhacka eller pressa vitlök.
Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme.
Tillsätt smör [1 msk | 2 msk], vitlök, timjanblad, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en nypa peppar.
Sjud i 2–3 min.
Tillsätt köttsaft från foliepaketet till såsen.
TIPS: Håll i toppen av timjanstjälken och dra fingrarna längs stjälken för att plocka bladen.

Skölj spenat.
När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat och blanda tills mjuknat.

Skär kött i 3 cm tjocka skivor.
Lägg upp potatis och kött på tallrikar.
Ringla över rödvinssås.
Servera med honungsrostade grönsaker.