HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsrostad Fläskytterfilé
topBanner
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med honungsbakade grönsaker och rödvinssås

Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Bryn fläskytterfilé, och låt den sen rostas färdig i ugnen. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och timjan. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!

Taggar:Under 650 kcalSnabb
Allergener:sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Morot

2 st

Palsternacka

1 st

Rödlök

12.5 g

Honung

400 g

Småpotatis

300 g

Fläskfilé

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

1 g

Torkad timjan

60 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 4)

½ dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)621.8725 kcal
Energi (kJ)2601.9146 kJ
Fett18.2642 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater74.4193 g
varav socker25 g
Protein39.6618 g
Salt1.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda fläskytterfilé med en nypa salt*. Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills brynt. Placera det på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 12-13 min. Lägg sedan över för att vila i ett foliepaket. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten* och koka i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Tillsätt en nypa salt*, och eventuellt en klick smör*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

3

Skär morot och palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Placera morot, palsternacka och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, honung [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen tills de är mjuka och börjar karamelliseras, 15 min.

4

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp stekpannan på medelvärme. Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk], vitlök, timjan, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl] och en nypa peppar*. Koka i 2-3 min. Tillsätt köttsaft från foliepaketet till såsen.

5

Skölj spenat. Finhacka persilja. När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat och blanda tills den har mjuknat. Skär kött i 3 cm tjocka skivor.

6

Lägg upp potatis och kött på tallrikar. Skeda över rödvinssås. Servera med honungsrostade grönsaker och garnera med persilja.