Ugnsrostad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med honungsbakade grönsaker och rödvinssås

Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Bryn fläskytterfilé, och låt den sen rostas färdig i ugnen. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och timjan. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Morot

2

Palsternacka

1

Rödlök

12.5

Honung

400

Småpotatis

300

Fläskytterfilé

1

Vitlöksklyfta

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1

Torkad timjan

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Bladpersilja

4

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 4)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)622 kcal
Energi (kJ)2602 kJ
Fett18.26 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater74.42 g
varav socker25 g
Protein39.66 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta kött
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda fläskytterfilé med en nypa salt*. Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills brynt. Placera det på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 12-13 min. Lägg sedan över för att vila i ett foliepaket. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka potatis
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten* och koka i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Tillsätt en nypa salt*, och eventuellt en klick smör*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Rosta grönsaker
3

Skär morot och palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Placera morot, palsternacka och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, honung [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen tills de är mjuka och börjar karamelliseras, 15 min.

Koka sås
4

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp stekpannan på medelvärme. Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk], vitlök, timjan, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl] och en nypa peppar*. Koka i 2-3 min. Tillsätt köttsaft från foliepaketet till såsen.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat. Finhacka persilja. När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat och blanda tills den har mjuknat. Skär kött i 3 cm tjocka skivor.

Servera
6

Lägg upp potatis och kött på tallrikar. Skeda över rödvinssås. Servera med honungsrostade grönsaker och garnera med persilja.