
Ugnsrostad fläskytterfilé
med honungsbakade grönsaker och rödvinssås
Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Bryn fläskytterfilé, och låt den sen rostas färdig i ugnen. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och timjan. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2
Morot
2
Palsternacka
1
Rödlök
12.5
Honung
400
Småpotatis
300
Fläskytterfilé
1
Vitlöksklyfta
60
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
1
Torkad timjan
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Bladpersilja
4
Kycklingbuljong
Ingår inte i din leverans
1
Smör (steg 4)
½
Vatten (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda fläskytterfilé med en nypa salt*. Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills brynt. Placera det på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 12-13 min. Lägg sedan över för att vila i ett foliepaket. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten* och koka i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Tillsätt en nypa salt*, och eventuellt en klick smör*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Skär morot och palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Placera morot, palsternacka och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, honung [1/2 paket, 2P], salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen tills de är mjuka och börjar karamelliseras, 15 min.
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp stekpannan på medelvärme. Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk], vitlök, timjan, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten* [1/2 dl | 1 dl] och en nypa peppar*. Koka i 2-3 min. Tillsätt köttsaft från foliepaketet till såsen.
Skölj spenat. Finhacka persilja. När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat och blanda tills den har mjuknat. Skär kött i 3 cm tjocka skivor.
Lägg upp potatis och kött på tallrikar. Skeda över rödvinssås. Servera med honungsrostade grönsaker och garnera med persilja.