Snabb spaghetti bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb spaghetti bolognese

Snabb spaghetti bolognese

med färsk zucchini och basilika

Spaghetti bolognese är ett utmärkt val när du fort vill få mat på bordet. I kväll steker vi nötfärs med medelhavskryddor och kycklingbuljong innan den hamnar i en klassisk tomatsås och blandas med spagetti. Vi toppar med riven ost, färsk zucchini och basilika – och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

225 g

Nötfärs

½ st

Zucchini

4 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

10 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3360 kJ
Energi (kcal)803 kcal
Fett35.8 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater85.2 g
varav socker17.6 g
Protein40.4 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, Medelhavets Pärla och kycklingbuljong i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt.

Under tiden, skär zucchini i långa band med en potatisskalare.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Tillsätt krossade tomater och socker till stekpannan. Rör om och sjud i 2–3 min.

Rör i mornaysås. Krydda med salt.

Rör ner färdig pasta i såsen.

Servera
4

Lägg upp spaghetti och köttfärssås i skålar.

Toppa med ost, zucchini och rivna basilikablad. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.