Spaghetti och köttfärssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti och köttfärssås

Spaghetti och köttfärssås

med färsk zucchini och basilika

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

225 g

Nötfärs

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

½ st

Zucchini

10 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3365 kJ
Energi (kcal)804 kcal
Fett36 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater85.2 g
varav socker17.6 g
Protein40.4 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered jalapeño
1

Skär hälften av jalapeño i tunna skivor och finhacka resten. TIPS: Kärna ur chili först så blir det mindre starkt.

Stek nötfärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min.

Blanda srirachadressing
3

Blanda gräddfil [1/2 stk, 2P] och srirachasås efter smak i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
4

Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, mozzarella, skivad jalapeño och koriander efter smak. Servera med tortillachips att dippa med.