Spaghetti bolognese är ett utmärkt val när du fort vill få mat på bordet. I kväll steker vi nötfärs med medelhavskryddor och kycklingbuljong innan den hamnar i en klassisk tomatsås och blandas med spagetti. Vi toppar med riven ost, färsk zucchini och basilika – och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
225 g
Nötfärs
½ st
Zucchini
4 g
Medelhavets Pärla
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Kycklingbuljong
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
10 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 msk
Olja till stekning
1 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, Medelhavets Pärla och kycklingbuljong i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt.
Under tiden, skär zucchini i långa band med en potatisskalare.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt krossade tomater och socker till stekpannan. Rör om och sjud i 2–3 min.
Rör i mornaysås. Krydda med salt.
Rör ner färdig pasta i såsen.
Lägg upp spaghetti och köttfärssås i skålar.
Toppa med ost, zucchini och rivna basilikablad. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.