
Tikka masala
med kyckling, jasminris och salladslök
Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och om under en timme kan ni se fram emot att få skeda upp en fantastisk tikka masala med kyckling. Vi steker kyckling, morot och paprika, och kryddar med tikka masala, vitlök, ingefära och en nypa chili. Den ljuvliga krämighet som kännetecknar rätten, fås av en generös mängd grädde. Vi serverer den indiska delikatessen med jasminris och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150
Jasminris
1
Lök
2
Morot
1
Paprika
Paprika, grön
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
30
Tikka masala
300
Strimlad kycklingbröstfilé
½
Tomatpuré
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Salladslök
1
Chili flakes
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Salt (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skiva lök tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P]. Skiva salladslök tunt.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med salt* och peppar*, och stek i 4-5 min tills brynt och genomstekt. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt tikka masala, vitlök, ingefära och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och salt* [1 tsk | 2 tsk]. Fräs i 1 min. Rör i matlagningsgrädde och vatten* [1 dl | 2 dl]. Sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat något.

Blanda ner kyckling och avrunnen köttsaft i såsen.

Lägg upp ris och kyckling tikka masala i skålar. Garnera med salladslök. Strö över en nypa chili flakes om du gillar stark mat.