Stekta majs- och baconfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta majs- och baconfritters

Stekta majs- och baconfritters

med rädis- och kålsallad och yoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Då frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga majs- och baconfritters med mozzarella och vitlök, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras våra underbara fritters med en fräsch sallad med kål, äpple och rädisor, och en krämig yoghurtdressing.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

140

Bacon, tärnad

2

Morot

1

Salladslök

75

Rädisor

1

Majs

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2

Vitlöksflörter

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

3

Vetemjöl (steg 3)

2

Ägg (steg 3)

½

Salt (steg 3)

¼

Salt (steg 5)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2649 kJ
Fett34.48 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater25.7 g
varav socker25.7 g
Protein32.65 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Stek bacon
1

Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper, låt fettet vara kvar i stekpannan.

Förbered grönsaker
2

Riv morot (oskalad).

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera och skär äpple i tunna skivor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Häll av majs. 

Blanda smet
3

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en stor skål.

Tillsätt riven morot, majs, bacon, salladslök, mozzarella, Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar, och blanda väl.

Stek fritters
4

Hetta upp stekpannan som du använde till bacon på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma fritters med en sked (2 per person), platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: Använd två stekpannor till 4P. 

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
5

Blanda yoghurt, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda kålmix, äpple och rädisor i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. 

Rör därefter i hälften av yoghurtdressingen, och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp majs- och baconfritters och sallad på tallrikar.

Servera med resterande yoghurtdressing.