HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekta Majs Och Baconfritters
topBanner
Stekta majs- och baconfritters

Stekta majs- och baconfritters

med rädis- och kålsallad och yoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Då frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga majs- och baconfritters med mozzarella och vitlök, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras våra underbara fritters med en fräsch sallad med kål, äpple och rädisor, och en krämig yoghurtdressing.

Taggar:Under 650 kcalSnabbMax 50g kolhydraterKlimatsmart
Allergener:Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

140 g

Bacon, tärnad

2 st

Morot

1 st

Salladslök

75 g

Rädisor

1 burk

Majs

50 g

Riven mozzarella

(InnehållerMjölk)

2 g

Vitlöksflörter

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

150 g

Kålmix

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 msk

Vetemjöl (steg 3)

2 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2649 kJ
Fett34.48 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater48.79 g
varav socker25.7 g
Protein32.65 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper, låt fettet vara kvar i stekpannan.

2

Riv morot (oskalad).

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera och skär äpple i tunna skivor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Häll av majs. 

3

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en stor skål.

Tillsätt riven morot, majs, bacon, salladslök, mozzarella, Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar, och blanda väl.

4

Hetta upp stekpannan som du använde till bacon på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma fritters med en sked (2 per person), platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: Använd två stekpannor till 4P. 

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

5

Blanda yoghurt, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda kålmix, äpple och rädisor i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. 

Rör därefter i hälften av yoghurtdressingen, och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

6

Lägg upp majs- och baconfritters och sallad på tallrikar.

Servera med resterande yoghurtdressing.