Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Rödkål, förskuren
75 g
Rädisor
½ st
Citron
½ st
Vitlöksklyfta
300 g
Potatis
2 st
Morot
1 st
Rödbeta
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Skär potatis (oskalad) i klyftor.
Skala rödbeta och skär den i 2 cm breda klyftor.
Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills möra och gyllene.
Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda rödkål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt citronjuice i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Pressa så kycklingen täcks med panering.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Kyckling för 4 personer kan behöva stekas i omgångar.
Under tiden, skär rädisor i tunna skivor, och rör ner med kålen.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp regnbågspommes, rädis-slaw och kyckling på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.