Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Stekta räkor och krämig pärlcouscous med färsk basilika och solroskärnor. Räkorna steks med vitlök, pärlcouscous blandar vi med citron, spenat och crème fraiche, och så toppar vi med solroskärnor och färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Zucchini
1 st
Citron
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
150 g
Kungsräkor
(Innehåller Kräftdjur)
10 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 portionspåse
Basilika
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Lök
4 dl
Vatten till pärlcouscous
½ tsk
Salt till pärlcouscous
¼ tsk
Salt till räkor
½ msk
Olja till stekning
1 tsk
Socker till sås
½ msk
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 11-12 min, eller tills mjuka., men fortfarande har tuggmotstånd. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering.
Skär citron i klyftor. Finhacka lök. Finhacka hälften av basilikan, och plocka av resterande blad. Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 1-2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan på en tallrik. Hetta upp olivolja i samma stekpanna. Stek lök och tomat med en nypa salt i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt Vitlöksflörter och socker och sjud i 30 sek.
Rör i vatten och grönsaksbuljong i stekpannan, och sjud i 3-4 min.
Rör i färdig pärlcouscous, hackad basilika, spenat och crème fraiche i stekpannan. Krydda med citronjuice, salt och peppar. Blanda tills genomvarmt, och tills spenat har sloknat.
Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med räkor och solroskärnor och garnera med basilikablad.