topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig ostburgare

Saftig ostburgare

med karamelliserad lök och spröda pommes

Samla familjen runt dessa hemlagade burgare, en underskattad maträtt vi gärna vill lyfta fram som värd att laga från grunden. Här ger vi dig ett enkelt recept på klassisk hamburgare där vi låter krämig mozzarella smälta över saftig nötfärsbiff, karamelliserad lök skänka smakintensitet och färsk sallad och tomat ge sprödhet. Mjuka briochebröd och krispiga hemlagade pommes kompletterar perfekt.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

1

Lök

1

Tomat

½

Sallad

250

Nötfärs

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2

Briochebröd

50

Ketchup

Ingår inte i din leverans

¼

Socker (steg 2)

½

Salt (steg 3)

1

Ägg (steg 3)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)651 kcal
Energi (kJ)2723 kJ
Fett30.8 g
varav mättat12 g
Kolhydrater50.79 g
varav socker22.4 g
Protein41.46 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Karamellisera lök
2

Skiva lök tunt. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt eventuellt en klick smör*. Fräs lök i 10-12 min, rör om då och då. Tillsätt socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt* när det återstår 5 min.

Forma biffar
3

Skiva tomat tunt. Plocka av salladsblad [1/2 st, 2P]. Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Jorden runt, salt* [½ tsk | 1 tsk] och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 1 per person.  TIPS: Forma biffarna något större än bröden och rätt tunna, de växer nämligen när de steks.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min på varje sida, eller tills genomstekta. När det återstår 3 min av stektiden, strö mozzarella på varje biff och låt den smälta. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm brioche
5

Dela briochebullar på mitten och värm på en plåt i ugnen i 2-3 min.

Servera
6

Bre ketchup på briochebullar och lägg på sallad, biff, karamelliserad lök och tomat. Servera med pommes och resterande ketchup.