HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaftig Ostburgare
topBanner
Saftig ostburgare

Saftig ostburgare

med karamelliserad lök och spröda pommes

Samla familjen runt dessa hemlagade burgare, en underskattad maträtt vi gärna vill lyfta fram som värd att laga från grunden. Här ger vi dig ett enkelt recept på klassisk hamburgare där vi låter krämig mozzarella smälta över saftig nötfärsbiff, karamelliserad lök skänka smakintensitet och färsk sallad och tomat ge sprödhet. Mjuka briochebröd och krispiga hemlagade pommes kompletterar perfekt.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:ÄggSenapGlutenMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Potatis

1 st

Lök

1 st

Tomat

½ st

Gemsallad

250 g

Nötfärs

4 g

Jorden Runt

(InnehållerÄgg, Senap)

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

50 g

Riven mozzarella

(InnehållerMjölk)

Briochebröd

(InnehållerÄgg, Senap, Gluten, MjölkKan innehållaSesam, Soja)

50 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)651 kcal
Energi (kJ)2723 kJ
Fett30.8 g
varav mättat12 g
Kolhydrater50.79 g
varav socker22.4 g
Protein41.46 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Skiva lök tunt. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt eventuellt en klick smör*. Fräs lök i 10-12 min, rör om då och då. Tillsätt socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt* när det återstår 5 min.

3

Skiva tomat tunt. Plocka av salladsblad [1/2 st, 2P]. Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Jorden runt, salt* [½ tsk | 1 tsk] och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 1 per person.  TIPS: Forma biffarna något större än bröden och rätt tunna, de växer nämligen när de steks.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min på varje sida, eller tills genomstekta. När det återstår 3 min av stektiden, strö mozzarella på varje biff och låt den smälta. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Dela briochebullar på mitten och värm på en plåt i ugnen i 2-3 min.

6

Bre ketchup på briochebullar och lägg på sallad, biff, karamelliserad lök och tomat. Servera med pommes och resterande ketchup.