
Saftig ostburgare
med karamelliserad lök och spröda pommes
Samla familjen runt dessa hemlagade burgare, en underskattad maträtt vi gärna vill lyfta fram som värd att laga från grunden. Här ger vi dig ett enkelt recept på klassisk hamburgare där vi låter krämig mozzarella smälta över saftig nötfärsbiff, karamelliserad lök skänka smakintensitet och färsk sallad och tomat ge sprödhet. Mjuka briochebröd och krispiga hemlagade pommes kompletterar perfekt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300
Potatis
1
Lök
1
Tomat
½
Gemsallad
250
Nötfärs
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
2
Briochebröd
50
Ketchup
Ingår inte i din leverans
¼
Socker (steg 2)
½
Salt (steg 3)
1
Ägg (steg 3)
1
Olivolja (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Skiva lök tunt. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt eventuellt en klick smör*. Fräs lök i 10-12 min, rör om då och då. Tillsätt socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt* när det återstår 5 min.
Skiva tomat tunt. Plocka av salladsblad [1/2 st, 2P]. Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Jorden runt, salt* [½ tsk | 1 tsk] och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 1 per person. TIPS: Forma biffarna något större än bröden och rätt tunna, de växer nämligen när de steks.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min på varje sida, eller tills genomstekta. När det återstår 3 min av stektiden, strö mozzarella på varje biff och låt den smälta. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Dela briochebullar på mitten och värm på en plåt i ugnen i 2-3 min.
Bre ketchup på briochebullar och lägg på sallad, biff, karamelliserad lök och tomat. Servera med pommes och resterande ketchup.