I kväll lagar vi mexikanska biffar som får den helt rätta smaken av vår färdiga kryddblandning Tex-Mex. Vi rostar också sötpotatisklyftor och svänger ihop en krispig kålsallad med tomat, lime och jalapeno. Vi toppar biffarna med mosad avokado, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
225 g
Nötfärs
1 st
Lime
1 st
Avokado
125 g
Körsbärstomater
1 st
Oregano
450 g
Sötpotatis
5 g
Tex-Mex
75 g
Förskuren spetskål
½ st
Rödlök
½ st
Jalapeno
½ tsk
Salt till potatis
1 st
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till guacamole
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär (oskalad) sötpotatis i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, Tex-Mex och salt i en stor skål.
Forma färsen till 2 cm tjocka biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, halvera körsbärstomater.
Finhacka lök.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka oreganoblad.
Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.
Blanda tomat, kål, lök, oregano, jalapeno, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Halvera, kärna ur och gröp ur avokado och lägg den i en medelstor skål.
Mosa avokado med en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i skålen. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp sötpotatisklyftor, biffar och sallad på tallrikar.
Toppa biffar med mosad avokado.