Avokadotoppade mexikanska nötfärsbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Avokadotoppade mexikanska nötfärsbiffar

Avokadotoppade mexikanska nötfärsbiffar

med kålsallad och rostad sötpotatis

I kväll lagar vi mexikanska biffar som får den helt rätta smaken av vår färdiga kryddblandning Tex-Mex. Vi rostar också sötpotatisklyftor och svänger ihop en krispig kålsallad med tomat, lime och jalapeno. Vi toppar biffarna med mosad avokado, och så är maten färdig!

Taggar:
Under 650 kcal
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

225 g

Nötfärs

1 st

Lime

1 st

Avokado

125 g

Körsbärstomater

1 st

Oregano

450 g

Sötpotatis

5 g

Tex-Mex

75 g

Förskuren spetskål

½ st

Rödlök

½ st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2758 kJ
Energi (kcal)659 kcal
Fett32.6 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater55.5 g
varav socker5.7 g
Protein34.3 g
Salt5 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär (oskalad) sötpotatis i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Forma biffar
2

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, Tex-Mex och salt i en stor skål.

Forma färsen till 2 cm tjocka biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
4

Under tiden, halvera körsbärstomater.

Finhacka lök.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka oreganoblad.

Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.

Blanda tomat, kål, lök, oregano, jalapeno, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Mosa avokado
5

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado och lägg den i en medelstor skål.

Mosa avokado med en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i skålen. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp sötpotatisklyftor, biffar och sallad på tallrikar.

Toppa biffar med mosad avokado.