Mexican beef patty topped with avocado mash
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexican beef patty topped with avocado mash

Mexican beef patty topped with avocado mash

with avocado and sweet potatoes

Ikväll lagar vi mexikanska biffar, som får den helt rätta smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi lagar även perfekt krispiga sötpotatispommes, och en ljuvlig Pico de Gallo, som är en rå salsa, gjord på rödlök, tomat, koriander, och lime. Vi toppar biffarna med mosad avokado, och så är maten färdig!

Taggar:
Under 650 kcal
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

450 g

Sötpotatis

225 g

Nötfärs

½ st

Rödlök

½ st

Lime

1 st

Avokado

5 g

Tex-Mex

1 portionspåse

Oregano

½ st

Jalapeno

125 g

Körsbärstomater

75 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2720 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett33.2 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater53.3 g
varav socker8.1 g
Protein34.1 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 20 minuter, eller tills gyllene.

Forma biffar
2

Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Tex-Mex [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en stor skål. Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person. 

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Grovhacka koriander. Riv limezest [1/2 st, 2P] och skär sen lime i klyftor. Blanda tomat, rödlök, limezest, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja* och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt*, peppar* och socker* . 

Mosa avokado
5

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado och lägg den i en skål. Mosa med en gaffel tills mjuk. Tillsätt en generös skvätt limejuice och resterande koriander. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp sötpotatispommes, biffar och Pico de Gallo på tallrikar. Toppa biffar med mosad avokado.