topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Lemon-fried chicken

med sesamrostade grönsaker och gurkdressing

Kyckling, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kycklingen, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong med dill. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morot och rödbeta. Gurkan blandar vi med yoghurt till en härlig dressing.

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Selleri
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citron

300 g

Kycklingbröstfilé

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

1 st

Rödbeta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Palsternacka

1 st

Rödlök

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

½ dl

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2926 kJ
Energi (kcal)699 kcal
Fett24.3 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater75.7 g
varav socker19.6 g
Protein45.4 g
Salt4.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Tärna potatis (oskalad), rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Blanda rotfrukter, en skvätt olivolja, sesamfrön och en generös nypa salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min. eller tills gyllene. TIPS: Använd två plåtar till 4P.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en kökshanduk. Grovhacka dill. Riv en generös nypa citronzest och skär sen citron i klyftor. Dela varje kycklingbröst i 3 bitar. Blanda kyckling,Vitlöksflörter, en skvätt olivolja och en nypa salt i en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills gyllene och genomstekt.

4

Blanda gurka och yoghurt i en liten skål. Smaka av med salt och peppar. Blanda vatten, grönsaksbuljong,dill (spara lite till garnering) en nypa citronzest, en stor skvätt citronjuice och vitlök i en liten skål.

Tillsätt citronbuljong
5

Häll ner citronbuljong och smör i stekpannan med kyckling, och sjud i 1-2 min.

6

Lägg upp kyckling, sesamrostade rotfrukter och gurkdressing på tallrikar. Ringla över citronbuljong över kycklingen. Servera med resterande citronklyftor och garnera med resterande dill.