Skip to main content
Vitlöksstekt kyckling i citronsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlöksstekt kyckling i citronsås

Vitlöksstekt kyckling i citronsås

med rostade sesamrotfrukter och yoghurt

Kyckling, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kycklingen, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong med dill. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morot och rödbeta. Gurkan blandar vi med yoghurt till en härlig dressing.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Selleri
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citron

300 g

Kycklingbröstfilé

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Dill

1 st

Rödbeta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Palsternacka

1 st

Rödlök

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

½ dl

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3029 kJ
Energi (kcal)724 kcal
Fett26.8 g
varav mättat10 g
Kolhydrater76.1 g
varav socker19.1 g
Protein46.2 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis, rödbeta och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Marinera kyckling
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Grovhacka dill.

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.

Blanda kyckling, Vitlöksflörter, olivolja och salt i en medelstor skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 5–6 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda citronbuljong
4

Blanda vatten, grönsaksbuljong, dill, salt och en skvätt citronsaft i en liten skål.

Tillsätt citronbuljong
5

Tillsätt citronbuljong och smör till stekpannan med kyckling och skeda det över kyckling i 1–2 min.

Servera
6

Lägg upp kyckling och rostade rotfrukter på tallrikar.

Ringla citronbuljong över kyckling och toppa rotfrukter med sesamfrön.

Servera med en klick yoghurt och resterande citronklyftor.