Kyckling, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kycklingen, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong med dill. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morot och rödbeta. Gurkan blandar vi med yoghurt till en härlig dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citron
300 g
Kycklingbröstfilé
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
1 st
Dill
1 st
Rödbeta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Palsternacka
1 st
Rödlök
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
½ dl
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Smör till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis, rödbeta och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär citron i klyftor.
Grovhacka dill.
Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.
Blanda kyckling, Vitlöksflörter, olivolja och salt i en medelstor skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 5–6 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda vatten, grönsaksbuljong, dill, salt och en skvätt citronsaft i en liten skål.
Tillsätt citronbuljong och smör till stekpannan med kyckling och skeda det över kyckling i 1–2 min.
Lägg upp kyckling och rostade rotfrukter på tallrikar.
Ringla citronbuljong över kyckling och toppa rotfrukter med sesamfrön.
Servera med en klick yoghurt och resterande citronklyftor.