topBanner
Kycklingsallad

Kycklingsallad

med senapsdressing och vitlökskrutonger (Obs! Ägg är en skafferivara)

Ikväll lagar vi en underbar kycklingsallad fylld med spännande ingredienser. Perfekt stekt kyckling, tomater, rödkål och ägg skapar ger salladen fantastisk smak . Vi serverar salladen med en krämig dressing med lagrad ost, majonnäs och citron, och toppar med nyrostade vitlökskrutonger.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensenapäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

2 st

Tomat

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

4 g

Medelhavets Pärla

12 g

Senap

(Innehållersenap)

75 g

Rödkål, förskuren

12.5 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

10 g

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

50 g

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

1 msk

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2522 kJ
Energi (kcal)603 kcal
Fett27 g
varav mättat8 g
Kolhydrater42 g
varav socker10 g
Protein44 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Ugnsform
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Koka upp en kastrull med vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Dela baguette i små krutonger.

2

Placera krutonger på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i 8-10 min eller tills krispiga och gyllene. Lägg ner ägg* [2 st | 4 st] i det kokande vattnet. Koka i 7-8 min för hårdkokt, och skölj sedan i kallt vatten.

3

Skär både tomat och citron i klyftor.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingstrimlor, krydda med Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och genomstekt, 4-5 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Blanda senap, majonnäs [1/2 paket, 2P], vatten* [1 msk | 2 msk], riven hårdost [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt en generös skvätt citronjuice, hälften av rödkålen och hälften av grönkålen till salladsskålen. Blanda väl. Skala och halvera ägg.

6

Lägg upp kålsalladen i skålar med kyckling och vitlökskrutonger. Toppa med ägghalvor, tomat, resterande rödkål och grönkål.