Ikväll lagar vi en underbar kycklingsallad fylld med spännande ingredienser. Perfekt stekt kyckling, tomater, rödkål och ägg skapar ger salladen fantastisk smak . Vi serverar salladen med en krämig dressing med lagrad ost, majonnäs och citron, och toppar med nyrostade vitlökskrutonger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1
Vitlöksklyfta
½
Citron
2
Tomat
300
Strimlad kycklinglårfilé
4
Medelhavets Pärla
12
Senap
(Innehåller Senap)
75
Rödkål, förskuren
12.5
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10
Finriven ost
50
Grönkål, skuren
2
Ägg (steg 2)
1
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Koka upp en kastrull med vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Dela baguette i små krutonger.
Placera krutonger på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i 8-10 min eller tills krispiga och gyllene. Lägg ner ägg* [2 st | 4 st] i det kokande vattnet. Koka i 7-8 min för hårdkokt, och skölj sedan i kallt vatten.
Skär både tomat och citron i klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingstrimlor, krydda med Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och genomstekt, 4-5 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Blanda senap, majonnäs [1/2 paket, 2P], vatten* [1 msk | 2 msk], riven hårdost [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt en generös skvätt citronjuice, hälften av rödkålen och hälften av grönkålen till salladsskålen. Blanda väl. Skala och halvera ägg.
Lägg upp kålsalladen i skålar med kyckling och vitlökskrutonger. Toppa med ägghalvor, tomat, resterande rödkål och grönkål.