topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingsallad

Kycklingsallad

med senapsdressing och vitlökskrutonger (Obs! Ägg är en skafferivara)

Ikväll lagar vi en underbar kycklingsallad fylld med spännande ingredienser. Perfekt stekt kyckling, tomater, rödkål och ägg skapar ger salladen fantastisk smak . Vi serverar salladen med en krämig dressing med lagrad ost, majonnäs och citron, och toppar med nyrostade vitlökskrutonger.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Vitlöksklyfta

½

Citron

2

Tomat

300

Strimlad kycklinglårfilé

4

Medelhavets Pärla

12

Senap

(Innehåller Senap)

75

Rödkål, förskuren

12.5

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10

Finriven ost

50

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)567 kcal
Energi (kJ)2371 kJ
Fett25.49 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater41.63 g
varav socker10.1 g
Protein47.81 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Koka upp en kastrull med vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Dela baguette i små krutonger.

Rosta krutonger
2

Placera krutonger på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i 8-10 min eller tills krispiga och gyllene. Lägg ner ägg* [2 st | 4 st] i det kokande vattnet. Koka i 7-8 min för hårdkokt, och skölj sedan i kallt vatten.

Förbered råvaror
3

Skär både tomat och citron i klyftor. 

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingstrimlor, krydda med Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och genomstekt, 4-5 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Blanda senap, majonnäs [1/2 paket, 2P], vatten* [1 msk | 2 msk], riven hårdost [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt en generös skvätt citronjuice, hälften av rödkålen och hälften av grönkålen till salladsskålen. Blanda väl. Skala och halvera ägg.

Servera
6

Lägg upp kålsalladen i skålar med kyckling och vitlökskrutonger. Toppa med ägghalvor, tomat, resterande rödkål och grönkål.