Kyckling shawarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Kyckling shawarma

Kyckling shawarma

med klyftpotatis och stekt grillost

Shawarma är en typ av kebab som smaksätts med härliga kryddor och serveras med bröd. Vi gör vår version på kyckling som vi steker med lök, vitlök och vår egna kryddblandningar Milda Mahal och Dukkah-njuta, medan vi rostar pommes i ugnen. Kycklingen blir sedan till topping på rostade pitabröd med tomat, spenat och en svalkande yoghurtsås med citron och serveras med en ljummen sallad på grillost, granatäpple och mynta.

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Sesam
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Mynta

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

100 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Granatäpple

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

4 g

Milda Mahal

½ st

Citron

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3546 kJ
Energi (kcal)847 kcal
Fett31.6 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater79.9 g
varav socker19.8 g
Protein59.4 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.  

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. 

Skölj spenat.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Finhacka tomat.

Tärna grillost [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Grovhacka myntablad.

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.

Stek kyckling, lök, vitlök, Milda Mahal och Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P] under omrörning i 4–5 min, tills genomstekt och brynt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek grillost
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 6–7 min, eller tills gyllene.

Rör ner granatäpple och mynta i pannan.

Värm pitabröd
5

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmt.

Under tiden, blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, vatten  [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Skär ett snitt i pitabröd och öppna upp dem. Bre hälften av yoghurt på bröd och toppa med spenat och kyckling, mer yoghurt och tomat.

Servera med grillostsallad, potatis och resterande yoghurt.