Kryddig italiensk nötfärssandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig italiensk nötfärssandwich

Kryddig italiensk nötfärssandwich

med basilikadressing och gratinerad potatis

I kväll lagar vi fantastisk italienskinspirerad mat med massor av smaker och färger. Vi bygger en underbar biffsandwich med stekta nötfärsbiffar, karamelliserad lök, rucola, körsbärstomater och en vackert grön basilikadressing. De läckra biffarna får extra smak av gouda som smälter ner i det möra köttet och serveras med osttoppad klyftpotatis.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

225 g

Nötfärs

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Medelhavets Pärla

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

125 g

Körsbärstomater

20 g

Rucola

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

150 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5630 kJ
Energi (kcal)1346 kcal
Fett68.7 g
varav mättat30.2 g
Kolhydrater131.2 g
varav socker18.9 g
Protein60.6 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsät balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat. Ta av pannan från värme.

Ugnsstek biffar
3

Medan lök steks, blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], panko, Medelhavets Pärla och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Forma färsen till små biffar (3 per person) med fuktiga händer.

Placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper.

När det återstår 12 min av potatisens tillagningstid, tillaga biffar i ugnen i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Gör basilikadressing
4

Under tiden, skölj rucola [1/2 påse, 2P].

Halvera körsbärstomater.

Finhacka basilika och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, aioli, vitlök, basilika, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.

Värm baguetter
5

När det återstår 5 min av potatisens och biffarnas tillagningstid, placera baguetter direkt på ugnsgallret.

Toppa potatis med finriven ost och biffar med gouda.

Värm baguetter i ugnen i 4–5 min, eller tills ost har smält och bröd är uppvärmt.

Servera
6

Skär en öppning i baguetter på längden.

Bre med basilikadressing och fyll med nötfärsbiffar.

Toppa med karamelliserad lök, rucola och körsbärstomater.

Krydda med salt och peppar.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.

Servera med klyftpotatis och resterande basilikadressing.