Skip to main content
Kryddig italiensk nötfärs-sandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig italiensk nötfärs-sandwich

Kryddig italiensk nötfärs-sandwich

med basilikadressing och gratinerad potatis

Ikväll lagar vi fantastisk Italiensk-inspirerad mat med massor av smaker och färger. Vi bygger en underbar biffsandwich med stekt blandfärsbiff, tomatsalsa med rödlök och vitlök, salladsmix och en vackert grön pestomajo. De läckra biffarna får extra smak av riven hårdost som smälter ner i det möra köttet.

Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Baguette

225 g

Nötfärs

25 g

Pankoströbröd

4 g

Medelhavets Pärla

100 g

Riven gouda

1 st

Rödlök

15 ml

Balsamvinäger

125 g

Körsbärstomater

20 g

Rucola

40 g

Aioli

150 ml

Yoghurt

1 portionspåse

Basilika

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

20 g

Finriven ost

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5632 kJ
Energi (kcal)1346 kcal
Fett68.7 g
varav mättat30.2 g
Kolhydrater131.1 g
varav socker18.9 g
Kostfiber9.7 g
Protein60.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.6 g
Potassium1150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna tomat i små bitar. Finhacka hälften av rödlöken, och skär resten i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök.

Forma biffar
2

Blanda ägg* [1 st | 2 st], blandfärs, panko och en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 2 st per person.

Blanda tomatsalsa
3

Blanda finhackad rödlök, tomat, vitlök och olivolja*[1 msk I 2 msk] i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme och stek biffar tillsammans med rödlökskivor i 2-3 min på varje sida, eller tills biffarna är genomstekta. Strö hälften av riven ost över biffarna när det är 1 min kvar av tillagningstiden.

Bygg sandwich
5

Dela baguette på längden och bredden. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i ugnen i 5-6 min. Bre pestomajo på bröden, och toppa med biffar, salladsmix och 3 msk tomatsalsa per person.

Servera
6

Blanda resterande salladsmix och tomatsalsa i en skål och servera med biffsandwich.