Japansk-inspirerat panerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk-inspirerat panerat fläsk

Japansk-inspirerat panerat fläsk

med 'tonkatsu'-sås och baconris

Har du aldrig hört om Tonkatsu? Det är en japansk maträtt som består av panerad fläsk som steks eller friteras. Vi serverar vårt krispiga fläskkött med en smakrik 'tonkatsu'-sås med soja, Worcestershiresås, sweet chilisås och ketchup, och baconris med salladslök och jordnötter.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Jordnötter
Soja
Korn
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

250 g

Skivad fläskkotlett

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

80 g

Sweet chilisås

½ st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

20 g

Sriracha

150 g

Basmatiris

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Salladslök

½ st

Citron

75 g

Haricots verts

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Ketchup (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5109 kJ
Energi (kcal)1221 kcal
Fett59 g
varav mättat14.9 g
Kolhydrater116.4 g
varav socker33.3 g
Protein55.5 g
Salt7.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Stek bacon
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene, och lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, ansa och halvera haricots verts [½ paket, 2P].

Hetta upp stekpannan (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek haricots verts tills möra, 2-3 min, och ställ åt sidan på en tallrik. 

Panera och stek kött
3

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Blanda panko och sesamfrön i en tredje djup tallrik.

Krydda kött med salt, doppa i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Hetta upp en samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om kött fastnar på pannan. Stek i omgångar vid behov.

Blanda sallad
4

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda salladsmix, haricots verts, sesammajonnäs och en skvätt citronsaft i en stor skål. Krydda med salt och peppar.

Laga 'tonkatsu'-sås
5

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme. 

Tillsätt sojasås, worcestershiresås [½ paket, 2P], sweet chillisås, ketchup [1/2 msk | 1 msk] och en skvätt citronjuice. Sjud tills genomvarmt, 1 min.

Rör ihop bacon och salladslök med ris.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Fyll en liten skål med en portion ris, pressa lätt, och vänd den upp och ned på tallriken så riset lossnar, och placera kött och sallad bredvid. 

Ringla över 'tonkatsu'-sås på köttet.

Ringla över sriracha på baconris, och garnera med jordnötter. 

TIPS: Sriracha är starkt, så var försiktig.