
Indian pork curry
with yellow rice and cooling dressing
Ikväll bjuder vi på en het och färgstark vardagsmiddag! Vi kokar basmatiris som får härlig gul färg och ljuvlig smak av att kokas med vår spännande färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Medan riset kokar lagar vi en fantastisk fläskcurry med tomat, ingefära, vitlök och morot. Vi serverar vårt kryddiga ris och vår heta curry med en svalkande gurkdressing med gräddfil!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
300 g
Fläskkotlett hel
8 g
Milda Mahal
1 burk
Tomatpuré
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Lök
Ingår inte i din leverans
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Vetemjöl (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
2 dl
Vatten (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Hetta upp en medelstor kastrull, tillsätt Ginger Ninja, och rosta i 30 sek.Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära. Skär lök i 3 cm klyftor. Tärna morot (oskalad) och gurka i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Skär kött i 3 cm strimlor.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt* och peppar*, och stek i 3-4 min, eller tills genomstekt. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. Överför kött till en skål och ställ åt sidan.
Blanda gurka, gräddfil [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot och lök i 4-5 min, tills möra. Tillsätt tomatpuré [½ stk, 2P] ingefära, vitlök, Milda Mahal, och vetemjöl* [2 tsk | 4 tsk] och stek i 2 min. Sänk till medelvärme, tillsätt kycklingbuljong och vatten* [2 dl | 4 dl], och låt simra på medelhög värme i 2 min. Rör ner resten av gräddfilen lite i taget så det inte bildas klumpar. Tillsätt kött och krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp ris och fläskcurry i skålar i var sin sida, toppa med gurkdressing, och garnera med persiljeblad.