topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indian pork curry

Indian pork curry

with yellow rice and cooling dressing

Ikväll bjuder vi på en het och färgstark vardagsmiddag! Vi kokar basmatiris som får härlig gul färg och ljuvlig smak av att kokas med vår spännande färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Medan riset kokar lagar vi en fantastisk fläskcurry med tomat, ingefära, vitlök och morot. Vi serverar vårt kryddiga ris och vår heta curry med en svalkande gurkdressing med gräddfil!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

300 g

Fläskkotlett hel

8 g

Milda Mahal

1 burk

Tomatpuré

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3755 kJ
Energi (kcal)897 kcal
Fett45.4 g
varav mättat22.4 g
Kolhydrater78.9 g
varav socker14.6 g
Protein41.1 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp en medelstor kastrull, tillsätt Ginger Ninja, och rosta i 30 sek.Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära. Skär lök i 3 cm klyftor. Tärna morot (oskalad) och gurka i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Skär kött i 3 cm strimlor.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt* och peppar*, och stek i 3-4 min, eller tills genomstekt. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. Överför kött till en skål och ställ åt sidan.

4

Blanda gurka, gräddfil [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Koka fläskcurry
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot och lök i 4-5 min, tills möra. Tillsätt tomatpuré [½ stk, 2P] ingefära, vitlök, Milda Mahal, och vetemjöl* [2 tsk | 4 tsk] och stek i 2 min. Sänk till medelvärme, tillsätt kycklingbuljong och vatten* [2 dl | 4 dl], och låt simra på medelhög värme i 2 min. Rör ner resten av gräddfilen lite i taget så det inte bildas klumpar. Tillsätt kött och krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris och fläskcurry i skålar i var sin sida, toppa med gurkdressing, och garnera med persiljeblad.