H.F.C. (Hello Fried Chicken)
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
H.F.C. (Hello Fried Chicken)

H.F.C. (Hello Fried Chicken)

med het honung och osttoppade baconpommes

Dina böner om den perfekta helgmiddagen har besvarats. Låt oss presentera H.F.C – eller Hello Fried Chicken! Vi lagar en rätt som är både het, krispig, knaprig, krämig, söt, svalkande och alldeles, alldeles underbar. Detta kulinariska mästerverk består av gyllenpanerad kyckling, bacontoppade pommes, en syrlig kålsallad med stekt majs, srirachahonung och gräddfilssås. Dags att knyta på sig förklädet och skrida till verket!

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 g

Chiliflakes

20 g

Sriracha

50 g

Honung

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Gräslök

500 g

Potatis

150 g

Förskuren spetskål

1 burk

Majs

1 st

Lime

70 g

Bacon, tärnad

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5109 kJ
Energi (kcal)1221 kcal
Fett59.5 g
varav mättat16.1 g
Kolhydrater111.1 g
varav socker33.6 g
Protein59.3 g
Salt8.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda kålsallad
2

Under tiden, häll av majs.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills de är lätt brynta.

Lägg över i en skål och blanda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limesaft [1 msk | 2 msk], kål och olivolja [1/2 msk | 1 msk]. Ställ åt sidan.

 

Blanda gräddfilssås
3

Finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök, gräslök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda honung och sriracha i en ny liten skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera kyckling
4

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.

Blanda panko och chiliflakes i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: 1) Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kyckling
5

När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, tillsätt bacon [1/2 paket, 2P] på plåten och vänd runt. Rosta resterande tid.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och gräddfilssås i djupa tallrikar.

Ringla srirachahonung över kyckling.

Toppa pommes med riven ost.