Ikväll lagar vi ljuvliga koftas som får et spännande twist av att färsen innehåller Panamat och persilja. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är apelsintabbouleh med couscous, apelsin, gurka, tomat och persilja. Vi toppar med svalkande citronyoghurt och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Kycklingbuljong
4
Panamat
250
Nötfärs
2
Tomat
1
Gurka
½
Apelsin
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Bladpersilja
25
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½
Citron
½
Salt (steg 1)
2.5
Vatten (steg 1)
1
Ägg (steg 2)
½
Salt (steg 2)
Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl], salt [1/2 tsk I 1 tsk] och kycklingbuljong i en medelstor kastrull.
Lägg tranbär och couscous i en stor skål.
Häll över det kokande vattnet, och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.
Finhacka persilja [½ påse, 2P].
Blanda nötfärs, Panamat, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, hälften av persilja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Rulla färsen till 8 cm långa koftas (3 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek koftas, i 2-3 min, eller tills brynta. Vänd dem regelbundet.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Finhacka tomat och gurka.
Skär av ändarna på apelsin [½ st, 2P] och skala den. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Tärna apelsin 1 cm stora bitar.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Rör i tomat, gurka, resterande persilja och apelsin i skålen med couscous.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt and pepper i en liten skål.
Lägg upp apelsintabbouleh på tallrikar.
Toppa med koftas och citronyoghurt.