Grekiska koftasbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiska koftasbiffar

Grekiska koftasbiffar

med apelsintabbouleh och citronyoghurt

Ikväll lagar vi ljuvliga koftas som får et spännande twist av att färsen innehåller Panamat och persilja. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är apelsintabbouleh med couscous, apelsin, gurka, tomat och persilja. Vi toppar med svalkande citronyoghurt och så är maten färdig.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

20

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Kycklingbuljong

4

Panamat

250

Nötfärs

2

Tomat

1

Gurka

½

Apelsin

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Bladpersilja

25

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Citron

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

2.5

Vatten (steg 1)

1

Ägg (steg 2)

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)649 kcal
Energi (kJ)2716 kJ
Fett21.3 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater67.9 g
varav socker28.5 g
Protein39.8 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga couscous
1

Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl], salt [1/2 tsk I 1 tsk] och kycklingbuljong i en medelstor kastrull.

Lägg tranbär och couscous i en stor skål.

Häll över det kokande vattnet, och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Rör om med en gaffel. 

Forma koftas
2

Finhacka persilja [½ påse, 2P].

Blanda nötfärs, Panamat, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, hälften av persilja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Rulla färsen till 8 cm långa koftas (3 per person). 

Stek koftas
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek koftas, i 2-3 min, eller tills brynta. Vänd dem regelbundet.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Förbered frukt och grönt
4

Finhacka tomat och gurka.

Skär av ändarna på apelsin [½ st, 2P] och skala den. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Tärna apelsin 1 cm stora bitar.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda tabbouleh
5

Rör i tomat, gurka, resterande persilja och apelsin i skålen med couscous.

Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt and pepper i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp apelsintabbouleh på tallrikar.

Toppa med koftas och citronyoghurt.