Grekisk nötfärsbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk nötfärsbiff

Grekisk nötfärsbiff

med rostad potatis och hemlagad tzatziki

Ikväll drömmer vi oss bort till Grekland och lagar karakteristisk grekisk mat i stor stil! Underbara nötfärsbiffar får perfekt smak av att kryddas med oregano och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Jorden runt. Vi serverar våra biffar med rostad potatis och en fräsch tomatsallad med rödlök och basilika. Och givetvis svänger vi också ihop en ljuvligt krämig tzatziki!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Gurka

400 g

Småpotatis

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

225 g

Nötfärs

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

½ g

Torkad oregano

½ st

Vitlöksklyfta

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2436 kJ
Energi (kcal)582 kcal
Fett31.9 g
varav mättat14 g
Kolhydrater47.3 g
varav socker10.1 g
Protein34.8 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). 

Halvera potatis (oskalad) och placera den på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered gurka
2

Riv gurka och använd en ren handuk för att pressa ur vätska (eller använd ett durkslag).

Lägg över gurka i en skål och strö över en nypa salt och ställ åt sidan.

Förbered tomatsallad
3

Finhacka eller pressa vitlök. 

Finhacka rödlök. 

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. 

Finhacka basilika (spara lite till steg 6). 

Blanda tomat, rödlök, basilika, olivolja [1/2 msk | 1 msk], balsamvinäger, salt och peppar i en skål.

Stek biffar
4

Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], panko [1/2 paket, 2P], mjölk [1 msk | 2 msk], salt [½ tsk | 1 tsk], Jorden runt och hälften av vitlöken i en stor skål. 

Forma färsen till biffar (1 per pers). 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills de är precis genomstekta. 

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda tzatziki
5

Pressa ur vätska från gurka igen. 

Blanda gurka, yoghurt, peppar och resterande vitlök i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp biffar, potatis, tomatsallad och tzatziki på tallrikar.

Garnera med basilika.