Panerad kyckling-sandwich och ranchsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad kyckling-sandwich och ranchsås

Panerad kyckling-sandwich och ranchsås

med pommes och äppel- och spenatsallad

Panerad kyckling och pommes – kan det bli annat än en riktig pangmiddag? Inte när vi steker kycklingen gyllene och spröd och serverar den i varma korvbröd med hemmagjord, krämig ranchsås med en hint av vitlök och rostar våra pommes till knaprig perfektion. Dessutom svänger vi ihop en härlig sallad med spenat och äpple. Middagen är serverad!

Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Selleri
Senap
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

300 g

Potatis

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Äpple

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ st

Vitlöksklyfta

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 st

Ägg (steg 4)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4101 kJ
Energi (kcal)980 kcal
Fett44.1 g
varav mättat12.2 g
Kolhydrater97.5 g
varav socker15.1 g
Protein50.2 g
Salt6.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda ranchsås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda äpple och spenat i en stor skål. Rör ner olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] precis innan servering.

Skär en öppning i korvbröd [1/2 paket, 2P] och bre insidan med smör [1 msk | 2 msk].

Panera kyckling
4

Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.

Blanda Hello Sunrise, chiliflakes [1/2 paket, 2P] och panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: 1) Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Under tiden, placera korvbröd direkt på ugnsgallret och värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp sallad och pommes på tallrikar.

Bre ranchsås på korvbröd och fyll med kyckling.

Servera med resterande ranchsås som dipp.