Currystekt köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currystekt köttfärs

Currystekt köttfärs

med kålrabbisallad och söt aprikoschutney

Kvällens middag blir en spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med curry och ingefära och serverar den med kokt basmatiris, kålrabbisallad och söt aprikoschutney.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Goan Xacuti

225 g

Nötfärs

2 g

Curry-On

30 g

Spenat

100 g

Aprikoschutney

(Innehåller: Senap)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

150 g

Basmatiris

2 tsk

Ingefära

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Lök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3178 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett29 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater102.2 g
varav socker27.7 g
Protein33.2 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek färs
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 3–4 min, tills den börjar bli brynt.

Tillsätt morot och lök och stek i 2–3 min, tills de börjar mjukna.

Smaksätt köttfärs
4

Tillsätt Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och en nypa salt och peppar. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt sojasås och en skvätt vatten och stek i 1–2 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

Ta av från värme och rör ner hälften av aprikoschutneyn.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Under tiden, skala och skär kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Halvera chili på längden, kärna ur och finhacka.

Skölj och grovhacka spenat.

Blanda kålrabbi, chili, spenat och en nypa salt och peppar i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med currystekt köttfärs och kålrabbisallad.

Garnera med resterande aprikoschutney.