Kvällens middag blir en spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med curry och ingefära och serverar den med kokt basmatiris, kålrabbisallad och söt aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Goan Xacuti
225 g
Nötfärs
2 g
Curry-On
30 g
Spenat
100 g
Aprikoschutney
(Innehåller: Senap)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
½ st
Röd chili
150 g
Basmatiris
2 tsk
Ingefära
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Lök
2 st
Morot
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Riv ingefära (oskalad) fint.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 3–4 min, tills den börjar bli brynt.
Tillsätt morot och lök och stek i 2–3 min, tills de börjar mjukna.
Tillsätt Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och en nypa salt och peppar. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt sojasås och en skvätt vatten och stek i 1–2 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
Ta av från värme och rör ner hälften av aprikoschutneyn.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skala och skär kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Halvera chili på längden, kärna ur och finhacka.
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda kålrabbi, chili, spenat och en nypa salt och peppar i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med currystekt köttfärs och kålrabbisallad.
Garnera med resterande aprikoschutney.