Po' boy-sandwich med krispiga räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Po' boy-sandwich med krispiga räkor

Po' boy-sandwich med krispiga räkor

med äpple- och kålsallad och ranchsås

En ”po' boy” är en matig macka med sitt ursprung i den amerikanska delstaten Louisiana. Vår version består av varma korvbröd som vi fyller med stekta räkor i en krispig cajunkryddad pankopanering och sallad på äpple och spetskål. Vi serverar våra po' boys med gyllenrostade pommes och en krämig ranchsås på gräddfil, majonnäs, gräslök och vitlök.

Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Sulfiter
Kräftdjur
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300 g

Potatis

200 g

Spetskål

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Äpple

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3131 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett32.1 g
varav mättat7 g
Kolhydrater86.3 g
varav socker18.3 g
Protein27.9 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda kålsallad
2

Under tiden, halvera och skär spetskål i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda äpple, spetskål, salt [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Blanda gräddfil, majonnäs, gräslök, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Panera räkor
3

Torka räkor med en bit hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.

Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och vänd runt.

Vispa ägg [1 st | 1 st] i en ny liten skål och rör ner i skålen med räkor. För 2P: Tillsätt bara hälften av ägget till räkorna.

Stek räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Vänd räkor med panko och Ay Cajun-ba tills de är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Det gör inget om panko ramlar av under stekningen, strö bara över det senare! 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Värm korvbröd
5

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret när det återstår 3 min av potatisens tillagningstid.

Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Bre bröd med ranchsås och fyll med kålsallad och stekta räkor.

Servera med resterande kålsallad och ranchsås.