topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt sej

Citronstekt sej

med ugnsrostad sesampotatis och aioli

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citronlax, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och läckert rostade sesampotatis. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Sesam
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 st

Citron

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2475 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett27.2 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater53.8 g
varav socker8.5 g
Protein32.7 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, sesamfrön, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered buljong
2

Under tiden, finhacka (eller pressa) vitlök.

Grovhacka dill.

Skär citron i klyftor.

Skölj spenat.

Blanda vatten [1/2 dl I 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, en generös skvätt citronsaft och hälften av dillen i en liten skål.

Rosta broccoli
3

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera på plåten med potatis när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Ringla över lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen återstående tid.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisk och tillsätt buljong och en klick smör [1 msk | 2 msk].

Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.

Vänd potatis och broccoli med spenat på plåten.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, potatis och broccoli på tallrikar.

Toppa fisk med citronbuljong och garnera med citronklyftor och resterande dill.

Servera med aioli.