Calabresedressad baconpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Calabresedressad baconpasta

Calabresedressad baconpasta

med stekta grönsaker och finriven ost

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi steker bacon, zucchini, schalottenlök och vitlök, som vi sen blandar med spaghetti, spenat och calabrese pesto. Vi toppar härligheterna med hemlagad pangrattato och riven hårdost, och garnerar med persiljeblad.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

140 g

Bacon, tärnad

60 g

Calabresepesto

1 burk

Tomatpuré

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Zucchini

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

15 g

Panko ströbröd

1 portionspåse

Kruspersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3800 kJ
Energi (kcal)908 kcal
Fett31.2 g
varav mättat12.6 g
Kolhydrater116.5 g
varav socker15.3 g
Protein37.1 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Spara lite pastavatten [2 dl | 4 dl], häll av resten och överför pasta till en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga pangrattato
2

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko [1/2 påse, 2P] i 2-3 min, eller tills gyllene och spröd. Krydda med en nypa salt* och peppar* och ställ åt sidan på en tallrik.

Stek bacon
3

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär zucchini i kvartar på längden, och tärna sen i 2 cm stora bitar. Skölj spenat.

Stek zucchini
4

Lägg över färdig bacon till en tallrik med hushållspapper, låt fettet vara kvar i stekpannan. Hetta upp stekpannan på medelhög värme. Stek zucchini tills lätt brynt, 2-3 min. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt schalottenlök och vitlök, och stek tills genomskinlig, 1 min. Rör i tomatpuré och Mamas favorit, och stek i ytterligare 1 min.

Tillsätt pasta & bacon
5

Rör i spenat, calabrese pesto, pastavatten [1 dl | 2 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], pasta och bacon. TIPS: Tillsätt extra pastavatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp baconpasta på tallrikar. Toppa med pangrattato och riven ost, och garnera med persiljeblad.