
Calabresedressad baconpasta
med stekta grönsaker och finriven ost
Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi steker bacon, zucchini, schalottenlök och vitlök, som vi sen blandar med spaghetti, spenat och calabrese pesto. Vi toppar härligheterna med hemlagad pangrattato och riven hårdost, och garnerar med persiljeblad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 paket
Spaghetti
140 g
Bacon, tärnad
60 g
Calabresepesto
1 burk
Tomatpuré
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Schalottenlök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Zucchini
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
15 g
Panko ströbröd
1 portionspåse
Kruspersilja
Ingår inte i din leverans
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Spara lite pastavatten [2 dl | 4 dl], häll av resten och överför pasta till en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko [1/2 påse, 2P] i 2-3 min, eller tills gyllene och spröd. Krydda med en nypa salt* och peppar* och ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär zucchini i kvartar på längden, och tärna sen i 2 cm stora bitar. Skölj spenat.

Lägg över färdig bacon till en tallrik med hushållspapper, låt fettet vara kvar i stekpannan. Hetta upp stekpannan på medelhög värme. Stek zucchini tills lätt brynt, 2-3 min. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt schalottenlök och vitlök, och stek tills genomskinlig, 1 min. Rör i tomatpuré och Mamas favorit, och stek i ytterligare 1 min.

Rör i spenat, calabrese pesto, pastavatten [1 dl | 2 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], pasta och bacon. TIPS: Tillsätt extra pastavatten om såsen är för tjock.

Lägg upp baconpasta på tallrikar. Toppa med pangrattato och riven ost, och garnera med persiljeblad.