
Brynta köfte
med granatäppletabbouleh och gräddfil
Ikväll lagar vi ljuvliga köftebiffar som får en spännande twist av att färsen innehåller kryddblandningen Panamat och vitlök. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är granatäppletabbouleh med bulgur, gurka, tomat och spenat. Vi toppar med krämig gräddfil och vackert grön mynta, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4 g
Panamat
250 g
Blandfärs
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 portionspåse
Mynta
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
½ st
Granatäpple
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Tomat
12.5 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
3 dl
Vatten (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min, eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda blandfärs, Panamat, ägg* [1 st | 2 st], panko [½ paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och vitlök i en skål. Krydda med peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga biffar per person (6 cm x 2,5 cm).

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn stekyta, 11-12 min. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Finhacka gurka. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka mynta. Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna (det hjälper kärnorna att lossna) och halvera det. Håll granatäpple i en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vattnet från kärnorna, och ta släng det vita fruktköttet. TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket färgas rosa!

Skölj spenat. Blanda färdig bulgur med gurka, tomat, spenat och granatäpple i en stor skål. Krydda med salt* [1 tsk | 2 tsk] och peppar*.

Lägg upp granatäppletabbouleh i skålar och toppa med biffar. Servera med gräddfil och garnera med mynta.