BBQ-glaserade fläskmedaljonger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserade fläskmedaljonger

BBQ-glaserade fläskmedaljonger

med krämig äppelslaw och kokt potatis

Har du sparat denna rätt till helgen, eller har du valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer varken du eller resten av familjen att bli besvikna. Vi bjuder på BBQ-glaserade fläskmedaljonger som vi serverar med kokt potatis och en ljuvligt krämig äppelslaw med kål, morot, salladslök och majonnäs!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

2 st

Morot

1 st

Äpple

2 st

Salladslök

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Panamat

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3234 kJ
Energi (kcal)773 kcal
Fett38.5 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater64.6 g
varav socker29.7 g
Protein40.8 g
Salt1.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och smaka av med en nypa salt och peppar.

Ställ åt sidan under lock.

 

Förbered frukt och grönt
2

Riv morot (oskalad).

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

 

Stek kött
3

Skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda. Krydda med Panamat, en nypa salt och peppar.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek medaljonger i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.

Ta stekpannan av värme och rör i BBQ-sås, se till att köttet är täckt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

 

Gör äppelslaw
4

Medan köttet steks, blanda kålmix, morot, äpple, majonnäs, limesaft [2 tsk | 4 tsk], hälften av salladslök och hälften av solroskärnor i en medelstor skål.

Smaka av med salt och peppar.

 

Tillsätt salladslök
5

Blanda resterande salladslök med potatis i kastrullen.

 

Servera
6

Lägg upp BBQ-glaserade medaljonger, potatis och äppelslaw på tallrikar.

Ringla BBQ-sås från stekpannan över köttet.

Toppa äppelslaw med resterande solroskärnor.

Servera med resterande limeklyftor.