Har ni sparat denna rätt till helgen, eller har ni valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer ni inte att bli besvikna. Vi bjuder på BBQ-glaserade fläskmedaljonger som vi serverar med kokt potatis och en ljuvligt krämig äppelslaw med kål, morot, salladslök, solroskärnor och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
2 st
Morot
1 st
Äpple
2 st
Salladslök
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Panamat
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
½ st
Lime
1 msk
Smör (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen.
Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och smaka av med en nypa salt och peppar.
Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Halvera stora potatisar.
Under tiden, riv morot (oskalad).
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kött med Panamat, salt och peppar.
Stek kött i 2-3 min per sida, eller tills gyllene.
Rör i BBQ-sås, se till att köttet är täckt.
Ta stekpannan av värme, och låt kött vila täckt med folie tills det ska serveras.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda kålmix, morot, äpple, majonnäs, limejuice [2 tsk | 4 tsk], hälften av salladslöken och hälften av solroskärnorna i en medelstor skål.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda resterande salladslök med potatis i kastrullen.
Lägg upp BBQ-glaserade fläskmedaljonger, potatis och äppelslaw på tallrikar.
Ringla BBQ-sås från stekpannan över köttet.
Toppa äppelslaw med resterande solroskärnor.
Servera med resterande limeklyftor.