Avokado- och rostad paprikasallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Avokado- och rostad paprikasallad

Avokado- och rostad paprikasallad

med grekisk salladsost och basilikapesto

Kvällens middag blir en vackert färgglad och härligt matig sallad med medelhavssmaker. Vi ugnsrostar potatis och paprika och vänder dem tillsammans med färsk spenat och körsbärstomater i en balsamicodressing. Sedan toppar vi med skivad avokado, smulad grekisk salladsost, pumpakärnor och en egengjord basilikapesto. Dags att sätta sig till bords!

Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Paprika

1 st

Avokado

125 g

Körsbärstomater

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 portionspåse

Basilika

½ st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 4)

3 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2976 kJ
Energi (kcal)711 kcal
Fett43.6 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater58.2 g
varav socker14.1 g
Protein17.3 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Skölj spenat.

Finhacka basilika.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Rosta paprika
3

Tillsätt paprika på plåten när det återstår 10–12 min av potatisens tillagningstid.

Vänd runt och rosta i resterande 10 min.

Blanda dressing
4

Blanda balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Blanda basilika, vitlök, finriven ost, olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
5

Ta ut färdiga grönsaker från ugnen och låt svalna i 2–3 min.

Vänd ner rostade grönsaker, körsbärstomater och spenat i skålen med balsamvinägerdressing.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och smula över salladsost [1/2 paket, 2P].

Toppa med pumpakärnor, avokado och basilikapesto.