HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconApelsinglaserad Kyckling
topBanner
Apelsinglaserad kyckling

Apelsinglaserad kyckling

med frästa grönsaker och vitlök- och spenatris

Kyckling och ris kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Vi steker kyckling, morötter och broccoli och glaserar dem med en ljuvlig sås med sweet chili, sojasås, sesamfrön och apelsin. Vi serverar kyckling och grönsaker med krämigt vitlök- och spenatris.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojasesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

30 g

Spenat

250 g

Broccoli

1 st

Morot

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Apelsin

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Smör (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)805 kcal
Energi (kJ)3369 kJ
Fett18.94 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater106.32 g
varav socker27.4 g
Protein50.56 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skölj spenat. Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* [½ msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris, och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och placera spenatblad snabbt ovanpå riset. Låt vila under lock tills det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk vid behov). Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek broccoli och morot under omrörning tills mjuka, 4-5 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningen.

3

Krydda broccoli och morot med salt* och peppar*, och ställ åt sidan på en tallrik. Blanda vetemjöl* [3 msk | 6 msk], en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Panera kyckling i mjölmix och ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas. VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

4

Skölj av stekpannan och hetta upp den med olivolja* [1 msk | 2 msk] på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Pressa apelsinjuice i en liten skål. Rör i sweet chilisås, sojasås, vatten* [1 msk | 2 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av sesamfrön. Sänk till medelvärme när kyckling är genomstekt, och tillsätt sås och grönsaker till stekpannan. Koka tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Rör om i vitlök- och spenatris med en gaffel och lägg upp det i skålar. Toppa med apelsinglaserad kyckling och grönsaker och garnera med resterande sesamfrön.