Kyckling och ris kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Vi steker kyckling, morötter och broccoli och glaserar dem med en ljuvlig sås med sweet chili, sojasås, sesamfrön och apelsin. Vi serverar kyckling och grönsaker med krämigt vitlök- och spenatris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
30 g
Spenat
(Kan innehållaSelleri)250 g
Broccoli
1 st
Morot
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Apelsin
40 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(InnehållerVete, Soja, Gluten)10 g
Sesamfrön
(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Smör (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 5)
Skölj spenat. Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* [½ msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris, och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och placera spenatblad snabbt ovanpå riset. Låt vila under lock tills det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk vid behov). Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek broccoli och morot under omrörning tills mjuka, 4-5 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningen.
Krydda broccoli och morot med salt* och peppar*, och ställ åt sidan på en tallrik. Blanda vetemjöl* [3 msk | 6 msk], en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Panera kyckling i mjölmix och ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas. VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Skölj av stekpannan och hetta upp den med olivolja* [1 msk | 2 msk] på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Pressa apelsinjuice i en liten skål. Rör i sweet chilisås, sojasås, vatten* [1 msk | 2 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av sesamfrön. Sänk till medelvärme när kyckling är genomstekt, och tillsätt sås och grönsaker till stekpannan. Koka tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*.
Rör om i vitlök- och spenatris med en gaffel och lägg upp det i skålar. Toppa med apelsinglaserad kyckling och grönsaker och garnera med resterande sesamfrön.