American chorizo hash
med karamelliserad lök och örtdressing
Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar med amerikansk chorizo-pytt med paprika, tomater, rostad potatis, spenat, vitlök och Worcestershiresås. Ljuvliga tillbehör är karamelliserad lök och örtdressing med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
500 g
Potatis
200 g
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
1 st
Zucchini
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Lök
125 g
Körsbärstomater
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
½ st
Lime
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
1 tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Sprid ut och rosta överst i ugnen i 25-30 min, tills gyllene och mjuka. TIPS: Var noggrann med att skära potatis i rätt storlek.
Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök och salladslök i tunna skivor. Finhacka persilja (spara några hela blad till garnering). Finhacka eller pressa vitlök. Skär chorizo i 1 cm tunna skivor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och hälften av persiljan i en liten skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt balsamvinäger, socker [1 tsk | 2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk], och krydda med salt. Sjud tills karamelliserad, 7-8 min, rör då och då. Ta stekpannan av värme. Lägg över lök i en liten skål och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en ny, stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo, paprika, körsbärstomater och salt [1/2 tsk | 1 tsk ] i 1-2 min, tills lätt mjuka. Tillsätt vitlök och worcestershiresås och sjud i 4-5 min.
Skölj spenat. Rör i rostad potatis, spenat och hälften av salladslöken i stekpannan.
Lägg upp chorizo-pytt i skålar och toppa med karamelliserad lök. Servera med örtdressing. Strö över resterande salladslök och persilja.