Gratinerad zucchini-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerad zucchini-kyckling

Gratinerad zucchini-kyckling

med rostade rotfrukter och aioli

På jakt efter en lättlagad och nyttig vardagsrätt som inte kompromissar med den goda smaken? Då passar det här receptet som handen i handsken. Vi ugsnbakar kycklingfile med en fyllning på zucchini, vitlök och chili som gör kycklingköttet extra saftigt. Samtidigt rostar vi en rotfruktssymfoni med morot, palsternacka, rödbeta och lök som vi vänder med färsk spenat. Så fattas det bara en sås – i kväll är det en klick aioli som binder ihop smakerna.

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Rödlök

2 st

Morot

2 st

Palsternacka

1 st

Rödbeta

300 g

Kycklingbröstfilé

½ st

Zucchini

4 g

Vitlöksflörter

½ g

Chiliflakes

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2204 kJ
Energi (kcal)527 kcal
Fett20.8 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater42.1 g
varav socker23.4 g
Protein43.8 g
Salt1.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök [1/2 st, 2P] i klyftor.

Tärna morot, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Rosta rotfrukter
2

Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper, och blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

Stek zucchini
3

Under tiden, riv zucchini [1/2 st, 2P] grovt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini, Vitlöksflörter och chili [1/2 paket, 2P] i 2–3 min, eller tills vattnet har avdunstat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered kyckling
4

Lägg din hand ovanpå kycklingbröstet på en separat skärbräda och använd en vass kniv för att försiktigt göra en skåra på längden, utan att skära helt igenom.

Krydda med salt.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Ugnsbaka kyckling
5

Lägg kyckling på en plåt med bakplåtspapper, fyll med zucchiniblandning och toppa med finriven ost.

Ugnsbaka i 13–14 min, eller tills genomstekt.

Skölj spenat.

Vänd spenat med färdigrostade rotfrukter på plåten.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och kyckling på tallrikar.

Servera med aioli.