Ikväll frestar vi med saftiga kycklingstrimlor som har fått marinera i Mamas favorit och yoghurt, för att sedan stekas till perfektion. När kycklingen marineras svänger du ihop en fantastisk sallad med pärlcouscous och persilja. Servera med honungsbakade grönsaker och hackad persilja, och så kan den kulinariska festen börja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 st
Morot
4 g
Kycklingbuljong
12.5 g
Honung
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
125 g
Körsbärstomater
1 st
Rödlök
1 st
Citron
½ tsk
Salt (steg 2)
4 dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ msk
Smör (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung [1/2 paket, 2P], lite olivolja och en nypa salt och peppar. Baka i ugnen i 20 min, eller tills de börjar karamelliseras.
Finhacka eller pressa vitlök. Skär citron i klyftor. Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja [1 msk | 2 msk] och yoghurt [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar och ställ åt sidan.
Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [¼ tsk | ½ tsk]. Tillsätt pärlcouscous och kycklingbuljong, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills mjuk med lite tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelvärme när det återstår 10 min av pärlcouscousens tillagningstid. Stek kyckling i 4-5 min. Krydda med salt och peppar.
Finhacka persilja. Blanda färdig pärlcouscous med persilja (spara lite till garnering) och resterande yoghurt i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pärlcouscous, honungsbakade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling i skålar. Garnera med resterande persilja och servera med citronklyftor.