topBanner
Vitlökspanerad kyckling

Vitlökspanerad kyckling

med citronpotatis och karamelliserad lök

Det finns en anledning till att vi återkommer till frasigt panerad kyckling igen och igen - det är ju så dundrans gott! I detta recept smaksätter du paneringen med aromatisk vitlök och gräslök och den kokta potatisen får utsökt smak med smör och citron. Till detta serveras syndigt god karamelliserad lök och en fräsch päronsallad som ger en klockren balans till rätten.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:sulfiterglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

500 g

Potatis

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Päron

1 påse

Gräslök

1 st

Citron, ekologisk

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

70 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 3)

(Innehållermjölk)

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

1 tsk

Socker* (steg 4)

½ msk

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2497 kJ
Energi (kcal)597 kcal
Fett9 g
varav mättat3 g
Kolhydrater77 g
varav socker15 g
Kostfiber8 g
Protein48 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skär potatis i kvartar. Skiva rödlök och päron tunt. Riv eller pressa vitlök. Finhacka gräslök. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och dela citronen i klyftor. Skölj rucola.

2

Lägg kyckling i en plastpåse och banka den med en köttmallet eller kastrull tills den har en jämn tjocklek på 2 cm. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko, vitlök, hälften av gräslöken, en generös nypa salt* och peppar* i en annan tallrik. Vänd kyckling först i ägg* och sedan i pankomixen. Se till att den är helt täckt. För över på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Lägg i potatis och låt koka i 15-20 min tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt en klick smör*, resterande gräslök samt citronzest. Smaka av med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt balsamvinäger, socker* [1 tsk | 2 tsk] och vatten* [1/2 msk | 1 msk]. Koka under konstant omrörning tills vätskan har reducerats och löken har karamelliserats, 3-4 min. För över till en skål och täck med folie.

5

Torka ur pannan med hushållspapper. Hetta upp en generös skvätt olja* på medelhög värme - oljan ska täcka basen. När oljan är varm, stek kycklingen i 5-6 min per sida tills genomstekt. Tillsätt mer olja* vid behov. För över kycklingen på en ren tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Blanda päron, rucola, lite citronjuice, lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Fördela salladen, citronpotatis och vitlökspanerad kyckling mellan era tallrikar. Toppa med karamelliserad lök.