
Varm kikärtsbowl
med aromatisk pärlcouscous och pumpafrön
Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en fantastisk picknick. Här lagar vi vackra pärlcouscous, som vi blandar med rostad zucchini & kikärtor. Vi toppar med grekisk salladsost, körsbärstomater, persilja och rostade pumpafrön, och så är picknicken fulländad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4
Panamat
1
Pumpakärnor
1
Zucchini
1
Salladslök
½
Kikärtor
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Grönsaksbuljong
½
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
125
Körsbärstomater
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
15
Balsamvinäger
Ingår inte i din leverans
4
Vatten (steg 3)
1
Socker (steg 5)
1
Olivolja (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Hetta upp en kastrull på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, och ställ åt sidan på en tallrik. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka. Skiva salladslök tunt. Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].
Placera zucchini på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja*, Jorden runt, en nypa salt* och peppar*. Placera kikärtor på den andra sidan av plåten. Blanda en generös skvätt olivolja*, Panamat, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills kikärtorna är gyllene och zucchinin är mjuk.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i kastrullen på medelhög värme. Stek salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet och lägg tillbaka pärlcouscous i kastrullen.
Grovhacka persilja. Riv citronzest och skär citron i klyftor. Blanda yoghurt [1/2 paket, 2P] och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med en nypa salt* och peppar*.
Tillsätt en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, hälften av zucchinin till kastrullen med pärlcouscous. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Smula i hälften av salladsosten och blanda väl. Smaka av med salt* och peppar*. Halvera körsbärstomater och blanda med balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål.
Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med zucchini, kikärtor, körsbärstomater, pumpafrön och resterande persilja. Smula över resterande salladsost. Ringla över yoghurtdressing och servera med citronklyftor.