HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikärtsbowl
topBanner
Varm kikärtsbowl

Varm kikärtsbowl

med aromatisk pärlcouscous och pumpafrön

Här du ett recept som är perfekt om du vill förbereda maten i god tid, eller om du vill göra något extra av mat till en fantastisk picknick. Här lagar vi vackra pärlcouscous, som vi blandar med rostad zucchini & kikärtor. Vi toppar med grekisk salladsost, körsbärstomater, persilja och rostade pumpafrön, och så är picknicken fulländad!

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutensellerimjölkäggsenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

20 g

Pumpafrön

220 g

Zucchini

1 st

Salladslök

½ paket

Kikärtor

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Bladpersilja

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

125 g

Körsbärstomater

4 g

Jorden Runt

(Innehållerägg, senap)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten* (steg 3)

1 tsk

Socker* (steg 5)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3133.5022 kJ
Energi (kcal)748.925 kcal
Fett31.195 g
varav mättat13 g
Kolhydrater82.319 g
varav socker13.7 g
Protein29.1853 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Hetta upp en kastrull på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, och ställ åt sidan på en tallrik. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka. Skiva salladslök tunt. Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].

2

Placera zucchini på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja*, Jorden runt, en nypa salt* och peppar*. Placera kikärtor på den andra sidan av plåten. Blanda en generös skvätt olivolja*, Panamat, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills kikärtorna är gyllene och zucchinin är mjuk.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i kastrullen på medelhög värme. Stek salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet och lägg tillbaka pärlcouscous i kastrullen.

4

Grovhacka persilja. Riv citronzest och skär citron i klyftor. Blanda yoghurt [1/2 paket, 2P] och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med en nypa salt* och peppar*.

5

Tillsätt en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, hälften av zucchinin till kastrullen med pärlcouscous. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Smula i hälften av salladsosten och blanda väl. Smaka av med salt* och peppar*. Halvera körsbärstomater och blanda med balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med zucchini, kikärtor, körsbärstomater, pumpafrön och resterande persilja. Smula över resterande salladsost. Ringla över yoghurtdressing och servera med citronklyftor.