HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikärtsbowl
topBanner
Varm kikärtsbowl

Varm kikärtsbowl

med vildris och frisk tomatsallad

Ikväll bjuder vi en perfekt gryta till en kylig vinterkväll. Vi har inte snålat på ingredienserna i grytan som innehåller champinjoner, schalottenlök, kikärtor, oregano, grädde, senap, spenat och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Vi serverar grytan med vildris, och en crunchy tomatsalsa med cashewnötter, persilja och körsbärstomater!

Taggar:VegetariskSnabbUnder 650 kcal
Allergener:senapnötterselleriäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12 g

Grov senap

(Innehållersenap)

1 g

Oregano

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Schalottenlök

4 g

Mamas Favorit

(Innehållerägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

60 g

Spenat

1 paket

Kikärtor

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

125 g

Körsbärstomater

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmati vildris

200 g

Champinjoner

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2864.7849 kJ
Energi (kcal)684.7 kcal
Fett25.3972 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater83.4492 g
varav socker9.2 g
Protein24.5667 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

2

Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär svamp i tunna skivor. Skölj kikärtor. 

3

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2-3 min, och ställ åt sidan i en skål. Tillsätt en skvätt olivolja* till samma stekpanna. Stek svamp och schalottenlök med en nypa salt* i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök, Mamas favorit och senap, och stek i 30 s.

4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, oregano och kikärtor i stekpannan. Sjud på låg värme i 4-6 min. Skär körsbärstomater i kvartar. Grovhacka cashewnötter. Finhacka persilja. Blanda körsbärstomater, cashewnötter, persilja, en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

Skölj spenat. Rör i spenat, och krydda med en generös nypa salt* och peppar*. 

6

Lägg upp ris i skålar och toppa med krämiga kikärtor och tomatsalsa.