topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kikärtsbowl

Varm kikärtsbowl

med vildris och frisk tomatsallad

Ikväll bjuder vi en perfekt gryta till en kylig vinterkväll. Vi har inte snålat på ingredienserna i grytan som innehåller champinjoner, schalottenlök, kikärtor, oregano, grädde, senap, spenat och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Vi serverar grytan med vildris, och en crunchy tomatsalsa med cashewnötter, persilja och körsbärstomater!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

1

Torkad oregano

20

Cashewnötter

4

Grönsaksbuljong

1

Schalottenlök

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1

Bladpersilja

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Kikärtor

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

125

Körsbärstomater

2

Vitlöksklyfta

150

Basmati vildris

200

Champinjoner

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)685 kcal
Energi (kJ)2865 kJ
Fett25.4 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater83.45 g
varav socker9.2 g
Protein24.57 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Förbered grönsaker
2

Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär svamp i tunna skivor. Skölj kikärtor. 

Stek svamp & lök
3

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2-3 min, och ställ åt sidan i en skål. Tillsätt en skvätt olivolja* till samma stekpanna. Stek svamp och schalottenlök med en nypa salt* i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök, Mamas favorit och senap, och stek i 30 s.

Koka sås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, oregano och kikärtor i stekpannan. Sjud på låg värme i 4-6 min. Skär körsbärstomater i kvartar. Grovhacka cashewnötter. Finhacka persilja. Blanda körsbärstomater, cashewnötter, persilja, en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat. Rör i spenat, och krydda med en generös nypa salt* och peppar*. 

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med krämiga kikärtor och tomatsalsa.