
Varm kikärtsbowl
med vildris och frisk tomatsallad
Ikväll bjuder vi en perfekt gryta till en kylig vinterkväll. Vi har inte snålat på ingredienserna i grytan som innehåller champinjoner, schalottenlök, kikärtor, oregano, grädde, senap, spenat och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Vi serverar grytan med vildris, och en crunchy tomatsalsa med cashewnötter, persilja och körsbärstomater!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
12
Grov senap
(Innehåller Senap)
1
Torkad oregano
20
Cashewnötter
4
Grönsaksbuljong
1
Schalottenlök
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1
Bladpersilja
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Kikärtor
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
125
Körsbärstomater
2
Vitlöksklyfta
150
Basmati vildris
200
Champinjoner
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär svamp i tunna skivor. Skölj kikärtor.
Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2-3 min, och ställ åt sidan i en skål. Tillsätt en skvätt olivolja* till samma stekpanna. Stek svamp och schalottenlök med en nypa salt* i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök, Mamas favorit och senap, och stek i 30 s.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, oregano och kikärtor i stekpannan. Sjud på låg värme i 4-6 min. Skär körsbärstomater i kvartar. Grovhacka cashewnötter. Finhacka persilja. Blanda körsbärstomater, cashewnötter, persilja, en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Skölj spenat. Rör i spenat, och krydda med en generös nypa salt* och peppar*.
Lägg upp ris i skålar och toppa med krämiga kikärtor och tomatsalsa.