Tikka masala på pumpa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka masala på pumpa

Tikka masala på pumpa

med spenatris och persiljechips

Vad passar bättre i vintermörkret än en värmande gryta? Vi hämtar inspiration från Indien och bjuder på klassikern tikka masala i ny tappning. Den milda och goda butternutpumpan är i säsong just nu, och här spelar den huvudrollen i en krämig curry. Grytan serveras med fluffigt ris och härligt krispiga tortillachips med persilja.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Butternutpumpa

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lök

½ burk

Tomatpuré

4 g

Curry-on

4 g

Milda Mahal

30 g

Tikka masala

1 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

200 ml

Kokosmjölk

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

7.5 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 dl

Vatten (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4051 kJ
Energi (kcal)968 kcal
Fett47.8 g
varav mättat22 g
Kolhydrater116.8 g
varav socker8.2 g
Protein16.2 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta pumpa
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala butternutpumpa och dela på mitten. Skär i 1 cm tjocka bitar.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P]. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

Rosta i 15–25 min, eller tills mjuk och gyllene.

Koka ris
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Laga sås
3

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos [1/2 paket, 2P] under omrörning i 2–3 min, tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Under tiden, finhacka lök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme.

Stek lök, ingefärspasta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Milda Mahal, Curry-on, tikka masala och tomatpuré i 2–3 min, eller tills löken är mjuk.

Tillsätt vatten [2 dl | 4 dl] och koka upp. Täck med lock och sjud på medellåg värme i 10 min.

Rosta persiljechips
4

Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Skär tortillas [1/2 paket, 2P] i trianglar.

Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], persilja, vitlök, en nypa salt och peppar i en skål.

Placera tortillachips i ett lager på en plåt [2 plåtar, 2P] med bakplåtspapper och ringla över persiljeolja.

Rosta tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Tillsätt grönsaker
5

Tillsätt pumpa, kokosmjölk och salt [1/2 tsk | 1 tsk] när såsen har sjudit i 10 min. Sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills uppvärmt.

Skölj spenat.

Rör ner spenat i färdigkokt ris.

Servera
6

Lägg upp spenatris i skålar och toppa med tikka masala.

Garnera med rostad kokos.

Servera persiljechips vid sidan av.