Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på Tex Mex-inspirerad nötfärspasta med paprika, salladslök, tomater och mornaysås. Kvällens pasta är rörformad Rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Vi blandar pasta med nötfärs, sås och grönsaker i stekpannan, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
225 g
Nötfärs
5 g
Tex-Mex
1 st
Paprika
1 st
Salladslök
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 g
Chiliflakes
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt lite olivolja över pastan, så att den inte klibbar ihop.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök diagonalt i tunna skivor.
Hett upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs, paprika, Tex-Mex och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynta.
VIKTIGT: Färsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], mornaysås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa chili flakes eller två med färsen.
Sänk till medelvärme och sjud tills pastan har kokat färdigt.
Rör sedan i pasta och sparat pastavatten med såsen.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp pasta i skålar.
Garnera med salladslök och chili flakes (efter smak).