HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Carbonara
topBanner
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spenat- och äppelsallad

Barnvänlig

There’s a lot to love about this rich bowl of pasta, from the savoury bacon to the deep meatiness of the mushrooms and the gooeyness of the Cheddar cheese. But our favourite part? It’s got to be that it’s on the table in half an hour. That’s our kind of dinner!

Allergener:sulfitermjölkglutenselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Bacon, skivor

12.5 g

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

12.5 ml

Vitlöksklyfta

4 g

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 st

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

⅓ msk

Spenat

10 dl

Skogschampinjoner

Bladpersilja

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Äpple

Honung

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)369.3019 kJ
Energi (kcal)88.2653 kcal
Fett4.992 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater6.73 g
varav socker5.3 g
Protein3.135 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten. Finhacka vitlök och persiljablad. Skiva äpple och skogschampinjoner tunt. Dela bacon i 1 cm breda bitar på en separat skärbräda. Blanda balsamvinäger, honung [1/2 paket, 2 pers], olivolja* , en nypa salt* och peppar* till en dressing. Lägg äppelskivorna och hälften av spenaten i en skål. Häll över dressingen och blanda ordentligt.

2

Riv pecorino. Separera äggula och äggvita. Blanda äggula, matlagningsgrädde, pecorino, grönsaksbuljong och en nypa peppar* i en skål. Vispa med en gaffel och sätt åt sidan. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.

3

Lägg spaghettin i kastrullen med det kokande vattnet. Låt koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Sätt åt sidan med lock.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor djup stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och resterande spenat. Stek tills spenaten sloknat något, ca 1 min. Sänk till medelvärme. Häll i vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och stek tills den har avdunstat, 1-2 min.

5

Rör försiktigt i spaghettin och såsen i stekpannan. Värm upp under omrörning i ca 2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Om din stekpanna inte är stor nog kan du istället blanda allt i kastrullen. 

6

Fördela carbonaran i djupa tallrikar. Strö över persilja och servera med äppelsalladen vid sidan av.