Fastnade du också för titeln på detta underbara recept? Det förstår vi, vem skulle säga nej till snabb spaghetti bolognese på nötfärs med basilika och finriven ost? Den smakrika såsen består av nötfärs, morötter, worcestershiresås, matlagningsgrädde och medelhavskryddor. Samtidigt som den puttrar kokar vi spaghetti, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
2 g
Medelhavets Pärla
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
2 st
Morot
4 g
Vitlöksflörter
2 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Köttbuljong
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla [1/2 påse, 2P], Vitlöksflörter och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt worcestershiresås, köttbuljong, krossade tomater, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kokvatten och en nypa socker.
Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 5–6 min, tills såsen har tjocknat.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.
Under tiden, grovhacka basilikablad.
Rör ner basilika och pasta i färdig sås.
Smaka av med en nypa salt och peppar.
TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.
Servera pasta med bolognese i skålar.
Toppa med finriven ost.
Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.