Snabb spaghetti bolognese på nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb spaghetti bolognese på nötfärs

Snabb spaghetti bolognese på nötfärs

med finriven ost och basilika

Fastnade du också för titeln på detta underbara recept? Det förstår vi, vem skulle säga nej till snabb spaghetti bolognese på nötfärs med basilika och finriven ost? Den smakrika såsen består av nötfärs, morötter, worcestershiresås, matlagningsgrädde och medelhavskryddor. Samtidigt som den puttrar kokar vi spaghetti, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

2 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

2 st

Morot

4 g

Vitlöksflörter

2 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Köttbuljong

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3438 kJ
Energi (kcal)822 kcal
Fett35.1 g
varav mättat17 g
Kolhydrater90.1 g
varav socker23.2 g
Protein42 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek nötfärs och morot
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla [1/2 påse, 2P], Vitlöksflörter och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka köttfärssås
3

Tillsätt worcestershiresås, köttbuljong, krossade tomater, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kokvatten och en nypa socker.

Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 5–6 min, tills såsen har tjocknat.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.

Hacka basilika
4

Under tiden, grovhacka basilikablad.

Tillsätt pasta
5

Rör ner basilika och pasta i färdig sås.

Smaka av med en nypa salt och peppar.

TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.

Servera
6

Servera pasta med bolognese i skålar.

Toppa med finriven ost.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.