
Snabb spaghetti bolognese
toppad med färsk tomat och basilika
En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, mild mozarella, spicy jalapeño och en krämig srirachadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
250 g
Nötfärs
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
10 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
Ingår inte i din leverans
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Skär hälften av jalapeño i tunna skivor och finhacka resten. TIPS: Kärna ur chili först så blir det mindre starkt.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min.

Blanda gräddfil [1/2 stk, 2P] och srirachasås efter smak i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.

Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, mozzarella, skivad jalapeño och koriander efter smak. Servera med tortillachips att dippa med.