Krämig rökt paprikakryddad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig rökt paprikakryddad lax

Krämig rökt paprikakryddad lax

med cannelinimos och kålrabbisallad

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

500 g

Bakpotatis

½ paket

Cannelinibönor

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4 g

Rökt paprikapulver

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½ g

Chiliflakes

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3796 kJ
Energi (kcal)907 kcal
Fett49.9 g
varav mättat21.6 g
Kolhydrater75.3 g
varav socker17.3 g
Protein39.7 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Skala vitlök.

Häll av och skölj cannelinibönor [1/2 paket, 2P].
Koka potatis, bönor och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis, bönor och vitlök med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.  

Förbered råvaror
2

Under tiden, skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Stek lax
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.

Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik och håll varm.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
4

Blanda kålrabbi, äpple, persilja, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tspk] och peppar i en medelstor skål.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Tillsätt rökt paprikapulver, matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong, chili flakes [1/2 paket, 2P] och en nypa salt och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp cannelini- och potatismos, lax och kålrabbisallad på tallrikar.

Toppa lax med rökt paprika-sås.